Haaland bez finálového gólu: Nezabúdajte, že mám stále iba 22 rokov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland bez finálového gólu: Nezabúdajte, že mám stále iba 22 rokov

Erling Haaland si užíva trofej Ligy majstrov.
Erling Haaland si užíva trofej Ligy majstrov.Profimedia
Finálová pozornosť sa upierala viacerými smermi, medzi ktorými nechýbala vychádzajúca superstar menom Erling Haaland (22). Nór, ktorý v uplynulom ročníku, premiérovom v drese City, nastrieľal 52 gólov, sa vo finále nepresadil. Aj na túto tému odpovedal po záverečnom hvizde novinárom.

Spomeňte si, čo ste robili vy v 22 rokoch

Málokto sa môže pochváliť debutovým ročníkom, ako Erling Haaland. Kanonier má za sebou bláznivú sezónu v drese Manchestru City. Výrazne sa podpísal pod zisk historického treble. V lige so spoluhráčmi naháňali Arsenal a čerešnička prišla v podobe Ligy majstrov. 

S 52 gólmi naprieč všetkými súťažami (12 v Champions League, pozn. red.), ku ktorým pridal deväť asistencií siahol na všetky rekordy, na ktoré mohol. Čiernym bodom sa môže zdať jeho osobný gólový neúspech v Istanbule, ktorý sa od neho očakáva v každom dueli, ale nórsky strelec na to našiel rýchlo odpoveď. Aj na to, že v ostatných piatich vystúpeniach sa z presného zásahu neradoval.

Erling Haaland oslavuje zisk pohára
Erling Haaland oslavuje zisk poháraAFP

"Nezabúdajte, že mám stále iba 22 rokov. Spomeňte si, čo ste robili, keď ste mali 22. Kde ste boli?," povedal jasne a naznačil, že má všetko stále pred sebou. Obrovský tlak mu, zdá sa, problém nerobí. 

"Vedeli sme, že musíme byť psychicky silní, aby sme zvládli takýto zápas. Možno sme nepredviedli najlepší futbal, ale vyhrali sme. Nakoniec to je najdôležitejšie," doplnil k celkovému triumfu.

"Viking", ktorý prišiel z Borussie Dortmund do bojovej lode menom City, mohol anglický celok zmeniť len v jednom smere - nakloniť ho k vytúženému primátu v Lige majstrov. Podarilo sa mu to hneď v prvom ročníku. Vo finále neskóroval, ale bol platný. 

Dôležité bolo vyhrať, aj keď sme nehrali dobre

Útočník následne doplnil svoje vyjadrenie k stretnutiu s Interom. "Väčšina tímu sa veľa naučila z finále spred dvoch rokov. Je to oveľa skúsenejšie mužstvo. Veľa si toho prežilo. Pozrite sa na minulú sezónu a posledný zápas v rámci anglickej Premier League," naznačoval na skvelý obrat zverencov Pepa Guardiolu proti Aston Ville a potvrdenie titulu.

"Je to o tom, že získavate skúsenosti. Viete o tom? Nám to je jasné už od februára. Vedeli sme, že Arsenal vedie ligu a taktiež sme vedeli, že v Lige majstrov nastúpime proti Bayernu, ktorý túto súťaž ovládol viackrát. Nakoniec aj s Realom Madrid. Klub, ktorý ju vyhral takmer vždy," usmieval sa Haaland, keď si uvedomoval, čo v tej chvíli s tímom City dosiahol.