Liga majstrov: Kodani sa v odvete proti City šance nedávajú. Budeme bojovať, hlási Vavro

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kodani sa v odvete proti City šance nedávajú. Budeme bojovať, hlási Vavro

Vavrov tím sa ešte nevzdáva.
Vavrov tím sa ešte nevzdáva.Profimedia
Futbalisti Manchestru City budú chcieť v stredu proti FC Kodaň potvrdiť očakávaný postup do štvrťfinále Ligy majstrov. Slovenský obranca Denis Vavro (27), ktorý oblieka dres dánskeho šampióna, verí, že jeho mužstvo skomplikuje favoritovi postup napriek dvojgólovému manku z prvého stretnutia. V druhom stredajšom zápase nastúpi Real Madrid proti RB Lipsko. "Biely balet" si priniesol z úvodného duelu tesný náskok 1:0.

Manchester City - FC Kodaň (21:00)

/prvý zápas: 3:1/

Kodaň v siedmich zápasoch pohárovej Európy na pôde anglických tímov ešte nezvíťazila (2 remízy, 5 prehier). Dánsky majster sa pokúsi šokovať úradujúceho šampióna LM.

"Budeme bojovať a uvidíme, či sa nám podarí získať remízu alebo možno aj víťazstvo," uviedol slovenský obranca Vavro pre oficiálny web uefa.com, na ktorého slová nadviazal aj hlavný tréner Jacob Neestrup: "Nemôžem hráčom nič vyčítať. Hrali sme proti špičkovému tímu. V druhom stretnutí to bude ťažké, ale pokúsime sa urobiť všetko, čo je v našich silách."

Mužstvo 35-ročného kouča držalo takmer polovicu zápasu výsledok 1:2, no dôležitý gól "Citizens" strelil v 92. minúte Phil Foden. Ten istý hráč rozhodol dvoma presnými zásahmi víkendové mestské ligové derby proti United (3:1) a naladil svoj tím na očakávané spečatenie postupu medzi osem najlepších.

"Výkon v prvom stretnutí bol naozaj perfektný, boli sme trpezliví v správnych momentoch, no ešte nie je rozhodnuté. Tretí gól nám však veľmi pomôže a dúfam, že to pred vlastnými divákmi dotiahneme k víťaznému koncu a postúpime do ďalšieho kola," povedal Pep Guardiola, tréner City. Dánsky tím odohral svoj doteraz posledný duel na Etihad Stadium v minuloročnej edícii LM. V skupinovej fáze vtedy favorit stretnutia nezaváhal a deklasoval svojho súpera 5:0.

Real Madrid - RB Lipsko (21:00)

/prvý zápas: 1:0/

Otvorenejší je pred odvetou ďalší súboj osemfinálovej fázy. Španielsky tím a najúspešnejší klub v histórii súťaže uhral na pôde Lipska tesné víťazstvo 1:0. Jediný gól strelil v 48. minúte Brahim Díaz a zradný náskok si uvedomuje aj kouč Realu Madrid Carlo Ancelotti.

"Tento výsledok je iba malou výhodou. Nikto z nás nepredpokladal, že dvojzápas by mohol rozhodnúť už úvodný duel. Bol to dobrý výsledok, ale na našom štadióne zostáva ešte dôležitých 90 minút," povedal 64-ročný taliansky kormidelník.

Nemecký zástupca ukázal svoj potenciál, keď favorita prestrieľal v pokusoch do priestoru brány (9:3). Veľké príležitosti slovinského útočníka Benjamina Šeška či španielskeho ofenzívneho univerzála Daniho Olma však zlikvidoval ukrajinský brankár Andrij Lunin. Real následne v troch ligových stretnutiach dvakrát iba remizoval a miernu nepohodu budú chcieť hráči Lipska využiť.

"Existujú lepšie pozície pred odvetou, ale my vycestujeme do Madridu a urobíme maximum. Chcem byť pre Real najťažším možným súperom, aby sa proti nám naozaj nadrel," poznamenal tréner Lipska Marco Rose.