Liga majstrov: Lipsko trápilo v odvete Real, ale biely balet zvládol postúpiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lipsko trápilo nepresvedčivý Real Madrid. Favorit vytvoril rekord a po remíze postupuje
Dvojica, ktorá rozhodla o postupe bieleho baletu do štvrťfinále. Vľavo strelec Vinícius, vedľa neho asistujúci Bellingham.
Dvojica, ktorá rozhodla o postupe bieleho baletu do štvrťfinále. Vľavo strelec Vinícius, vedľa neho asistujúci Bellingham.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid remizovali v odvetnom zápase osemfinále Ligy majstrov na domácom štadióne s Lipskom 1:1, ale vďaka výhre z úvodného duelu postúpili do štvrťfinále.

Real Madrid - RB Lipsko 1:1

/prvý zápas 1:0, postupuje Real Madrid/

Lipsko muselo doháňať manko z prvého zápasu, no na štadióne favorita podalo veľmi dobrý výkon. Prakticky celý priebeh bolo lepším tímom a vypracovalo si množstvo šancí, z ktorých väčšina ostala nevyužitá. Do vedenia sa dostal Real Madrid, keď Bellingham potiahol rýchly brejk a Vinícius strelil tretí gól v posledných dvoch stretoch.

Zakrátko reagoval presnou hlavičkou obranca Orban. Bol to jeho premiérový zásah v sezóne a takisto prvý v Lige majstrov od sezóny 2017/18. V závere hostia opečiatkovali aj brvno, lenže druhého gólu sa napriek veľkej snahe a prevahe nedočkali.

Hráči Lipska podali veľmi dobré výkony a Simons bol všade.
Hráči Lipska podali veľmi dobré výkony a Simons bol všade.Statsperform/Profimedia

Stredopoliar Bellingham sa stal vo veku 20 rokov a 251 dní tretím najmladším hráčom, ktorý skóroval alebo asistoval v šiestich stretnutiach LM po sebe. Mladší boli len Mbappé (18 rokov, 337 dní) a Haaland (20 rokov, 231 dní). Zároveň to bola pre mladíka štvrtá asistencia v tomto ročníku, čím vyrovnal najvyšší zápis Saku.

Okrem toho sa Bellingham stal prvým Angličanom od Gerrarda (2007/08) s aspoň štyrmi gólmi a štyrmi asistenciami v jednej sezóne Champions League. Real Madrid vypadol vo vyraďovacej fáze iba raz z posledných 21 pokusov, keď vyhral úvodné stretnutie. Neuspel len proti Ajaxu na jar 2019 (2:1, 1:4). Celkovo sa mu to stalo dva razy.

Do štvrťfinále sa dostal rekordný 39-krát. Žiadny iný tím to nedokázal častejšie. Zverenci trénera Ancelottiho mohli ôsmou výhrou po sebe prekonať svoj najvyšší zápis siedmich víťazstiev z ročníka 2014/15, ale keďže remizovali, nevytvorili nový rekord, no aspoň ho vyrovnali.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Opta by StatsPerform

Podarilo sa im to napriek tomu, že v prvom polčase nevyslali ani jednu strelu na bránu. To sa im stalo naposledy v septembri 2022, práve proti Lipsku. Nemecký tím nevyhral vo vyraďovačke LM už ôsmy raz po sebe. Real Madrid v stredu 6. marca oslavoval 122. výročie vzniku klubu.

Vinícius vsietil svoj 18. gól v Lige majstrov za Los Blancos, čím vyrovnal Rodryga. V historickej tabuľke klubu sú lepší iba Cristiano Ronaldo (105), Benzema (78) a Raúl (66).