Liga majstrov: Mám viac utrpenia ako šťastia, priznáva Ancelotti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mám viac utrpenia ako šťastia. Svojmu tímu však nemôžem nič vyčítať, priznáva Ancelotti

Carlo Ancelotti priznal, že má viac trápenia ako šťastia.
Carlo Ancelotti priznal, že má viac trápenia ako šťastia.Reuters
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) je spokojný s doterajšou sezónou svojho tímu, ktorý vedie La Ligu a pripravuje sa domácu odvetu s RB Lipsko s náskokom 1:0 v osemfinále Ligy majstrov, ale Talian zároveň poznamenal, že jeho práca zahŕňa aj veľa utrpenia.

V utorok sa v rozhovore s médiami zamyslel nad osobnou záťažou, ktorá je spojená s funkciou manažéra Realu Madrid, a nad tým, ako ťažko zvláda psychickú záťaž, ktorej čelia hráči a zamestnanci v takomto konkurenčnom prostredí.

"Moja práca je viac o utrpení ako o šťastí. Milujem svoju prácu, ešte viac v Reale Madrid, pretože je to perfektný klub na svete z pozície a prácu, ktorú robím. Avšak čo sa týka mojej práce ako celku, je to skôr o utrpení pre situácie, ktoré denne zažívate," povedal na tlačovej konferencii zamyslený Ancelotti.

"Nie je to len víťazstvo, ktoré vás robí šťastným. Napriek víťazstvu sú okolo vás ľudia, ktorí nie sú šťastní. Môže to byť hráč, ktorý nehral... To má vplyv na všeobecné šťastie. Utrpenie je však len vaše. O šťastie sa môžete podeliť s ostatnými, s utrpením to nejde. Mám sa teda dobre vďaka tomu, kde som a akú mám prácu, ale mám viac utrpenia ako šťastia..."

Štatistiky prvého zápasu.
Štatistiky prvého zápasu.Opta by Stats Perform

Niečo vyše dvoch mesiacov po predĺžení zmluvy s Realom Madrid do roku 2026, ktoré nasledovalo po dlhom období neistoty ohľadom jeho budúcnosti, keď sa naňho zamerala Brazílska futbalová asociácia, aby prevzal funkciu trénera, je Ancelottiho Real na čele La Ligy po jedinej prehre v 27 zápasoch.

Ancelotti skonštatoval, že je nadšený z toho, kde sa jeho tím nachádza, napriek zraneniam kľúčových hráčov, ako sú brankár Thibaut Courtois a obrancovia David Alaba a Eder Militao, ale upozornil, že to nebude nič platné, ak neuzavrú sezónu v najlepšej možnej forme.

"Musíme ísť za svojím snom vyhrať túto súťaž (Ligu majstrov). Zatiaľ sa nám to darí, ale do konca sezóny zostávajú ešte dva až tri mesiace," pozrel sa dopredu Ancelotti.

"Momentálne nemôžem svojmu tímu nič vyčítať. Kľúčové je, že mám veľmi dobrých hráčov. Sú tu hráči, ktorí sa chcú učiť, zlepšovať a byť súčasťou klubu. Všetko, čo im položíte na stôl, akceptujú. Dávajú do toho všetko, aby sa im darilo a pomohli tímu," uzavrel.

Real Madrid - RB Lipsko (21:00)