Liga majstrov: Postup a zlomený prst? Hráči sa museli čudovať, prečo som sedel, vraví Tuchel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Motivačná reč ho stála zlomený prst. Hráči sa museli čudovať, prečo som sedel, vraví Tuchel

Tuchel počas tímového príhovoru kopol do škatule.
Tuchel počas tímového príhovoru kopol do škatule. Reuters
Tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel (50) v utorok pred zápasom s talianskym Laziom, ktoré porazil 3:0 a postúpil do štvrťfinále Ligy majstrov, urobil so svojím tímom zázraky, ale predzápasová reč v šatni ho stála zlomený prst na nohe.

Tuchel, ktorý na konci sezóny opustí Bayern po niečo vyše roku vo funkcii, povedal, že počas svojho príhovoru k hráčom kopol do škatule. Nemecký majster zúfalo túžil po víťazstve, aby zvrátil nie ideálne vyzerajúcu sezónu. Podarilo sa. Bavori pred utorkovým zápasom navyše vyhrali len jeden z predchádzajúcich piatich zápasov vo všetkých súťažiach.

"Motivačná reč pred zápasom ma stála prst na pravej nohe. Bol som ošetrený na mieste, ale nemal som odvahu si topánku zložiť, pretože som si myslel, že si ju už nezvládnem obuť naspäť," uviedol Tuchel.

Tuchel strávil zápas na lavičke posediačky, keď jeho tím postúpil po celkovom skóre 3:1 vďaka dvom gólom najlepšieho strelca Bayernu Harryho Kanea a veterána Thomasa Müllera.

"Hráči sa museli čudovať, prečo som celých 90 minút sedel," doplnil. Bayern, ktorý získal predchádzajúcich 11 ligových titulov za sebou, zaostáva v Bundeslige za vedúcim Bayerom Leverkusen o 10 bodov a vypadol aj z Nemeckého pohára.