Liga majstrov: Perfektná noc, ktorá môže zmeniť sezónu, vraví Kane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Perfektná noc, ktorá môže zmeniť sezónu. Špičkový výkon, hlásil po postupe Kane

Kane oslavuje po tom, čo sa Bayern Mníchov dostal do štvrťfinále Ligy majstrov.
Kane oslavuje po tom, čo sa Bayern Mníchov dostal do štvrťfinále Ligy majstrov.Profimedia
Harry Kane (30) strelil gól v oboch polčasoch, keď Bayern Mníchov v utorok porazil Lazio 3:0 a postúpil do štvrťfinále Ligy majstrov po celkovom skóre 3:1.

Bayern - Lazio 3:0

Kane v 38. minúte zmazal manko Bayernu z úvodného zápasu, pričom svojím prvým vyraďovacím gólom v Lige majstrov po piatich rokoch dostal Lazio pod tlak.

Thomas Müller zdvojnásobil vedenie domácich šikovnou hlavičkou pred polčasovou prestávkou. Kane v 66. minúte poistil náskok Bavorov, keď doklepol odrazenú loptu po strele Leroya Saného, čím spečatil postup Bayernu do ďalšieho kola.

"Bola to pre nás perfektná noc. Všetci hrali s energiou, hýbali sme sa po celom ihrisku. Spôsob, akým sme hrali, vytvárali si šance a napádali bez lopty - bol to špičkový, naozaj špičkový výkon," uviedol Kane pre Amazon Prime.

Kane a Müller sa zapísali v odvete do streleckej listiny.
Kane a Müller sa zapísali v odvete do streleckej listiny.AFP

Udržať tempo

Bayern si tak udržal nádej na pohár a zároveň pravdepodobne oddialil končiacemu trénerovi Thomasovi Tuchelovi už bez tak možný predčasný odchod až do aprílového štvrťfinále.

Kane uznal, že spôsob Tuchelovho odchodu bol "nezvyčajný", ale dodal: "Takéto noci môžu zmeniť sezónu. Som na chlapcov hrdý, len musíme udržať tempo." Prehra zároveň zahatala šancu Lazia na prvú štvrťfinálovú účasť v Lige majstrov od sezóny 1999/2000.

Heat mapa Kanea.
Heat mapa Kanea.Opta by Stats Perform

Šesťnásobný európsky šampión nastúpil na utorňajší zápas s vyhliadkou len druhého vypadnutia v osemfinále za posledných 14 sezón. Tri prehry v rade vrátane porážky 0:1 v prvom stretnutí v Ríme znamenali pre Bayern najhoršiu sériu od roku 2015, ktorá stála Tuchela prácu necelý rok po príchode do Mníchova.

S tým, že Tuchel si môže udržať teplé kreslo až do leta, tréner sľúbil, že bude "nemilosrdnejší". V utorok posadil na lavičku Kim Min-jaeho, namiesto ktorého hral Eric Dier, zatiaľ čo Joshuu Kimmicha posunul zo stredu poľa na pravého obrancu. Bayern zatlačil na Lazio od úvodných chvíľ, blízko zásahom boli Sané a Jamal Musiala.

Nedáš, dostaneš

Strelec jediného gólu v prvom zápase Ciro Immobile mal v 36. minúte po chybe Matthijsa de Ligta šancu zvýšiť vedenie Lazia, ale hlavičkoval tesne vedľa. Táto chyba sa ukázala ako rozhodujúca, keď sa o chvíľu neskôr presadil Kane, ktorý hlavičkou po nevydarenej strele Raphaëla Guerreira vyrovnal.

Napriek 31 gólom v 32 stretnutiach od letného príchodu zo Spurs nemecké médiá vtipkovali, že slávny Kane bez trofejí preklial Bayern, ktorému hrozí prvá sezóna bez trofeje od roku 2012.

Anglický kapitán sa však postaral o to, aby Bayern zostal v Európe. Svoju bilanciu v aktuálnej sezóne upravil na 33 zásahov v totožnom počte duelov.

Po tom, čo si Immobile privodil zranenie kolena, vyzerali hostia v útoku bezzubí. Bayern kontroloval priebeh zápasu a s prehľadom triumfoval. Domáci si zároveň udržali prvé čisté konto po ôsmich meraniach síl, pričom kapitán Manuel Neuer vyrovnal rekord Ligy majstrov, ktorý držala osamote legenda Realu Madrid Iker Casillas (57).