Liga majstrov: S trénerom nemám žiadny problém, vyhlásil Mbappé po postupe do štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
S trénerom nemám žiadny problém, poznamenal Mbappé po ďalšom rekorde v Lige majstrov
Oddýchnutý Mbappé popiera hádku s trénerom.
Oddýchnutý Mbappé popiera hádku s trénerom.Profimedia
Hviezdny francúzsky útočník Kylian Mbappé (25) prekonal ďalší míľnik. Dvoma gólmi pomohol Parížu St. Germain k víťazstvu 2:1 v odvete osemfinále Ligy majstrov na pôde Realu Sociedad a zároveň k postupu do štvrťfinále. Bol vyhlásený za hráča zápasu a vo veku 25 rokov a 76 dní sa stal druhým najmladším futbalistom, ktorý strelil 45 gólov v najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaži. Ako mladší to dokázal len Lionel Messi. Mbappé následne tiež poprel, že by sa pohádal s trénerom Luisom Enriquem, o čom sa niekoľko dní špekulovalo.

V predchádzajúcich piatich stretnutiach odohral Mbappé celých 90 minút iba raz. V poslednom ligovom dueli v Monaku (0:0) bol cez prestávku vystriedaný a druhý polčas sledoval spolu so svojou matkou z tribúny. "Skôr či neskôr sa musíme naučiť hrať bez Kyliana. Robím len to, čo je najlepšie pre celé mužstvo," uviedol vtedy tréner Luis Enrique.

Mbappé odohral celú odvetu v San Sebastiáne s kapitánskou páskou na rukáve, dvoma zásahmi si vylepšil bilanciu na šesť gólov v Lige majstrov a spolu s Harrym Kaneom z Bayernu Mníchov vedie tabuľku strelcov súťaže. "S trénerom nemám žiadny problém," povedal kanonier v rozhovore pre Canal+.

Podľa medializovaných informácií Mbappé po sezóne odíde z PSG do Realu Madrid, čaká sa už len na oficiálne potvrdenie zo strany španielskeho giganta. Dvadsaťpäťročný útočník strelil v tejto sezóne za klub 34 gólov v 34 súťažných zápasoch. Pomohol mu k prvému postupu do štvrťfinále Ligy majstrov od roku 2021, ktorého základom bolo domáce víťazstvo 2:0 v prvom meraní síl.

"Som veľmi spokojný. Chceli sme nielen postúpiť, ale aj vyhrať a odohrať pokojný zápas. V pláne sme mali rýchly gól, čo sa nám aj podarilo. Ak by sme inkasovali ako prví, všetko by sa ešte mohlo skomplikovať. Chcem hrať čo najviac, zakaždým sa snažím vydať čo najlepší výkon. A Liga majstrov ma obzvlášť motivuje," poznamenal Mbappé.

PSG počas úvodnej hodiny dominovalo v strede poľa a Mbappé, ktorého bývalý anglický útočník Michael Owen v relácii TNT Sports označil za "pravdepodobne najnebezpečnejšieho hráča na planéte v tejto chvíli", mal potrebnú podporu od svojich spoluhráčov.

"Musím pochváliť mužstvo, všetci podali výborný výkon. Boli sme pevní v obrane a veľmi efektívni smerom dopredu," skonštatoval tréner Luis Enrique. Jeho tím vedie francúzsku ligu a od novembrovej porážky 1:2 na pôde AC Miláno neprehral už 21 súťažných stretnutí.

Livesport Daily #203: Real bude Mbappému vyhovovať, môže sa stať legendou, hovorí komentátor Jinoch
Livesport

Real Sociedad - PSG 1:2