Mission Impossible. Bayern dúfa proti City v zázrak, vracia sa Mané

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mission Impossible. Bayern dúfa proti City v zázrak, vracia sa Mané
Tuchel prišiel k Bavorom v marci, na ružiach ale ustlané nemá.
Tuchel prišiel k Bavorom v marci, na ružiach ale ustlané nemá.Reuters
Bayern bol minulý týždeň v prvom zápase štvrťfinále v Manchestri zdecimovaný City 0:3. Teraz pred odvetným zápasom v Mníchove čelí "Mission Impossible".

Zázrak na počkanie to nebude

Obranca Benjamin Pavard poukázal na nepravdepodobné obraty v Lige majstrov, ktoré sa podarili Liverpoolu v roku 2019 a Barcelone v roku 2017. Je to dôkaz, že Bayern má stále šancu dostať sa do semifinále.

"Ak sa nám to podarí, bude to zázrak, ale zázraky sa nestávajú iba tak. Musíme sa oň pričiniť," poznamenal manažér Thomas Tuchel.

"Videli sme, aké návraty tu boli v minulosti. Sme pripravení, diváci budú dôležití a my urobíme všetko pre to, aby sme tento zápas vyhrali," doplnil ho Pavard.

Prvé štvrťfinále: Manchester City - Bayern 3:0

Tuchel medzitým vyzval svojich zverencov, aby boli realistickí a výzvu proti Manchestru City zobrali "krok za krokom".

"Našou prioritou je v prvom rade vyhrať prvý polčas. Ak sa nám podarí vyhrať oba polčasy a budeme mať šťastie, ktoré sme nemali v prvom zápase, potom je možné všetko. Je to ťažká úloha. Nemali by sme si ju sťažovať tým, že sa budeme pozerať len na vrchol hory," dodal a povzbudil svojich hráčov, aby si získali fanúšikov na svoju stranu.

Podarí sa Tuchelovým zverencom ďalší bravúrny návrat v histórii Ligy majstrov?
Podarí sa Tuchelovým zverencom ďalší bravúrny návrat v histórii Ligy majstrov?Profimedia

"Musíme so sebou stiahnuť divákov, aby dokázali vytvoriť takú energiu, akú získate v zápasoch, v ktorých sa dejú výnimočné veci. V poslednom čase sme vyzerali trochu kŕčovito a bez sebavedomia, ale vo futbale sa veci môžu veľmi rýchlo zmeniť," zamyslel sa nemecký kouč.

Šéf Bayernu, ktorého mužstvo v sobotu doma nešťastne remizovalo 1:1 s kandidátom na zostup Hoffenheimom, priznal, že jeho hráči neboli v najlepšej forme.

Maného návrat

Tuchel môže počítať s návratom útočníka Choupa-Motinga. Ten vynechal posledné tri zápasy Bayernu pre zranenie kolena, ale v utorok sa zúčastnil na tréningu.

"Musíme vidieť, ako jeho koleno zareaguje na náš posledný tréning. Ak dostane zelenú, určite je jednou z možností," povedal tréner Bayernu.

Do zostavy sa vráti aj Senegalčan Sadio Mané, ktorý bol po minulotýždňovej hádke s Leroyom Saném suspendovaný na jeden zápas.

Čo prinesie Mané do odvety?
Čo prinesie Mané do odvety?Reuters

Tuchel trval na tom, že Bayern túto epizódu hodil za hlavu a odmietol návrh manažéra City Pepa Guardiolu, že by interný konflikt mohol Bayernu dodať v druhom zápase silu.

"Chápem Pepov názor. Chceli sme to premeniť na pozitívnu energiu, ale proti Hoffenheimu sa nám to nepodarilo. Nemyslím si, že sa v stredu niečo zmení," uzavrel.

Odveta štvrťfinále: Bayern - Manchester City