Moji chlapci píšu históriu, vraví Inzaghi. Inter je po lete nečakane v bitke o finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Moji chlapci píšu históriu, vraví Inzaghi. Inter je po lete nečakane v bitke o finále

Emócie po záverečnom hvizde boli obrovské. Na fotografii Lautaro Martínez.
Emócie po záverečnom hvizde boli obrovské. Na fotografii Lautaro Martínez.Profimedia
Tréner Interu Miláno Simone Inzaghi (47) označil postup do semifinále Ligy majstrov za sen. Zároveň vyhlásil, že proti mestskému rivalovi AC Miláno vydajú zo seba všetko, aby sa stali prvým talianskym finalistom po šiestich rokoch.

Inzaghi neskrýval nadšenie po tom, čo jeho tím v stredu v odvetnom zápase štvrťfinále remizoval s Benficou 3:3 a postúpil po celkovom skóre 5:3. Dostal sa tým do semifinále Ligy majstrov prvýkrát od zisku trofeje pred 13 rokmi. Slovenský reprezentant Milan Škriniar opäť chýbal pre problémy s chrbtom.

Odveta štvrťfinále: Inter - Benfica 3:3

"Moji chlapci? Píšu históriu," povedal Inzaghi pre Inter TV, keď sa ho pýtali na výkon jeho hráčov.

"Je to historické, pretože dosiahli naraz semifinále Ligy majstrov aj Coppa Italia. Vieme, že v talianskej lige sme nejaké body na ceste stratili, ale to je predovšetkým pre bláznivý program. Keď nás v auguste vyžrebovali do skupiny s Bayernom a Barcelonou, boli sme veľmi, veľmi ďaleko."

Inter vyhral najväčšiu európsku klubovú súťaž tretíkrát v roku 2010. Následne sa do bitky o trofej dostal už len Juventus, ktorý prehral finále v rokoch 2015 a 2017.

Inter sa môže tešiť na semifinálové súboje s mestským rivalom.
Inter sa môže tešiť na semifinálové súboje s mestským rivalom.AFP

Milánske tímy sa vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov stretli dvakrát - v semifinále v sezóne 2002/2003 a vo štvrťfinále ročníka 2004/2005. AC Miláno, sedemnásobný európsky šampión, zakaždým postúpil.

"Zaslúžili sme si dostať sa do semifinále. Bol to sen, ale teraz sme tu a budeme ho hrať vo veľkom," poznamenal Inzaghi. Jeho tím sa do vyraďovacej časti dostal vďaka postupu zo skupiny, v ktorej boli aj Bayern Mníchov a Barcelona.

"Som šťastný za chlapcov a ich cestu. Začali sme z veľmi ťažkej skupiny s Bayernom a Barcou, ale boli sme skvelí, zjednotení s fanúšikmi, ktorí nám veľmi pomohli. Každý deň pracujeme na tom, aby sme prežili dni, ktoré v Interi dlhé roky chýbali. Vieme, čo toto derby predstavuje pre každého z nás. Sme šťastní a odohráme ho najlepším možným spôsobom," uzavrel kouč Interu.

Inter a AC Miláno na seba narazia na San Sire 10. a 16. mája. Víťaz sa stretne s Realom Madrid alebo Manchestrom City, ktorých čaká semifinálový súboj druhú sezónu po sebe.