Nevýrazný Haaland i krásne góly. Real a City v prvom zápase nerozhodne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nevýrazný Haaland i krásne góly. Real a City v prvom zápase nerozhodne

Remíza znamená, že v odvete majú tímy rovnaké šance na postup do finále.
Remíza znamená, že v odvete majú tímy rovnaké šance na postup do finále.TASR
Úvodný zápas semifinále Ligy majstrov medzi Realom Madrid a Manchestrom City priniesol remízu 1:1. Odveta sa uskutoční 17. mája na Etihad Stadium.

Real Madrid - Manchester City 1:1 (1:0)

Góly: 36. Vinícius - 67. De Bruyne

Hostia začali aktívnejšie a mali hernú prevahu, ktorú podporil už v prvej desaťminútovke nebezpečnou strelou z hranice pokutového územia k žrdi De Bruyne, pozor si dal Courtois. Belgičan musel pravou rukou vytesniť aj nebezpečný pokus Rodriho z diaľky.

Grealish po štvrťhodine hry našiel centrom na rohu päťky Haalanda, hlavičkou objavil iba gólmana "Los Blancos". Domáci sa málo dostávali pred Edersona. Brazílčan bol skôr pri kolmici za obranu ako Benzema a francúzsky kanonier pred prázdnou bránou nezakončil pas Viníciusa preto, že výborne zareagoval Dias.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Real Madrid nebol lepším tímom, ale dokázal otvoriť skóre. Ľavý obranca Camavinga si ešte takmer vedľa vlastnej šestnástky narazil s Modričom, fantasticky prešiel až pred vápno súpera a Vinícius Júnior poslal tvrdú strelu pod brvno - 1:0.

Druhé dejstvo odštartovala krásna kombinácia domácich hráčov, na ktorej konci bol Benzema strieľajúci tesne nad. Na druhej strane Courtois vynikol po strele De Bruyneho zblízka, nakoniec sa mával aj pískal ofsajd. Defenzíva Realu si dávala veľký pozor na Haalanda, toho veľmi nebolo vidieť.

Manchester City dokázal vyrovnať v 67. minúte. Tesne pred tým si "biely balet" pýtal odpískanie ruky Stonesa, následne prišlo k niekoľkým ľahkým stratám lôpt. Po chybe Camavingu zapracoval Rodri, aby spred pokutového územia k žrdi presne trafil Kevin De Bruyne - 1:1.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Benzema mohol hlavou opäť poslať svoj celok do vedenia. Center Kroosa z priameho kopu zastavil na čiare Ederson. Striedajúci Tchouameni sa takmer stal hrdinom, parádny pokus pod brvno vyrazil brazílsky gólman. Po remíze je tak pred odvetou všetko otvorené. Druhý zápas sa v Manchestri odohrá budúcu stredu.