Real Madrid porazil Chelsea aj v odvete, dvojgólový Rodrygo a ďalšia nula Courtoisa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid porazil Chelsea aj v odvete, dvojgólový Rodrygo a ďalšia nula Courtoisa

Rodrygo sa stal hrdinom odvetného stretnutia.
Rodrygo sa stal hrdinom odvetného stretnutia.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali odvetný zápas štvrťfinále Ligy majstrov proti Chelsea 2:0 a keďže rovnakým skóre uspeli aj pred týždňom, jedenásty raz z posledných trinástich sezón postúpili medzi štyri najlepšie tímy milionárskej súťaže.

Chelsea - Real Madrid 0:2 (0:0)

Góly: 58., 80. Rodrygo

/prvý zápas: 0:2, postupuje Real/

Chelsea potrebovala byť v odvete aktívna. Domáci naozaj začali lepšie. Už v 11. minúte ostal zabudnutý Kanté, ale zvnútra šestnástky netrafil bránu. Kontroval Rodrygo, opečiatkoval žrď. Následná nebezpečná strela Viníciusa ako aj hlavička Gallaghera prišli z ofsajdových postavení.

Po centri Jamesa bol v malom vápne úplne voľný Cucurella, ktorý mal 110-percentnú šancu, lenže Courtois sa rýchlo presunul a predviedol famózny zákrok. Pri pokuse Kantého na začiatku druhého polčasu následne Belgičanovi pomohol blok obrancu Militaa.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Havertz v dobrej pozícii mieril iba do stredu, takže prišiel trest na druhej strane. Rodrygo sa prehnal po pravom krídle, hľadal Benzemu, ktorý síce loptu netrafil, no Vinícius ju vrátil na päťku práve Rodrygovi a tento Brazílčan sa zblízka napriek obkoleseniu protihráčov nepomýlil. Courtois držal čisté konto takisto po nepríjemnej strele Fernándeza. Na druhej strane Kepa podržal Chelsea, chytil zakončenie Benzemu.

Desať minút pred koncom pridal Real Madrid druhý gól. Krásnu akciu začal Rüdiger dlhým pasom na krídlo, Vinícius loptu prenechal Camavingovi, Francúz našiel Valverdeho, ten si v šestnástke posunul loptu okolo dvojice obrancov pred Kepu, povedľa brankára ešte prihral a Rodrygo si vychutnal prázdnu bránu.

"Los Blancos" neinkasovali gól už v treťom stretnutí Ligy majstrov po sebe, celkovo Courtois drží nulu 356 minút. Naposledy ho v úvodnom osemfinále prekonal Salah.

Súperom Realu Madrid v semifinále bude úspešnejší z dvojice Bayern Mníchov - Manchester City. Anglický veľkoklub vyhral úvodný zápas doma 3:0, odveta sa odohrá v stredu.