Real Madrid dvomi gólmi porazil Chelsea, pred odvetou má sľubný náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid dvomi gólmi porazil Chelsea, pred odvetou má sľubný náskok

Real Madrid sa bude svoj náskok na Stamford Bridge využiť a postúpiť.
Real Madrid sa bude svoj náskok na Stamford Bridge využiť a postúpiť.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali prvý štvrťfinálový zápas Ligy majstrov proti Chelsea a vytvorili si sľubnú pozíciu do odvety, ktorá sa odohrá o týždeň v utorok na Stamford Bridge.

Real Madrid - Chelsea 2:0 (1:0)

Góly: 22. Benzema, 74. Asensio, ČK: 59. Chilwell

Chelsea vstúpila do stretnutia o niečo aktívnejšie a už po necelých 120 sekundách smeroval sám na bránu Félix, lenže dobehol ho Militao, a tak zakončenie portugalského útočníka letelo do Courtoisa. Postupne Real Madrid prebral opraty stretnutia. Benzema z mierneho uhlu zakončil na pripraveného Kepu.

Prvý gól priniesla 21. minúta. Skvelý pas do šestnástky v ťažkej pozícii zakončil Vinícius a aj keď sa Kepa blysol skvelým reflexívnym zákrokom, loptu vyrazil iba pred seba. Karim Benzema sa pred prázdnou bránou nemohol pomýliť. "The Blues" odpovedali takmer okamžite. Sterling si na prvej žrdi našiel pas Jamesa, fantasticky zasiahol Courtois.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Následne Vinícius prešiel až k päťke, prehodil Kepu, no na čiare ho zaskočil obranca Silva. Druhý polčas otvoril technickým pokusom Modrič, milimetre chýbali, aby lopta zapadla pod brvno do vinkla. Dôležitý moment sa udial po necelej hodine hry. Rodrygo mohol ísť sám na bránu, ale za dres ho stiahol Chilwell, ktorý videl červenú kartu.

"Biely balet" sa tak snažil búšiť do stiahnutého súpera. Striedajúci Marco Asensio po rohovom kope obdržal loptu proti nohe na hranici šestnástky, ľavačkou z prvej namieril presne k žrdi a zvýšil skóre. Španiel vyslal zakrátko ďalšiu prudkú ranu, tesne minul.

V nadstavenom čase Benzema hlavičkoval Kepom vyrazenú loptu nad. Z ničoho nič však mohol Mount znížiť. Na chvíľu sa ocitol osamotený v päťke, v poslednej chvíli sa do jeho zakončenia vložil Rudiger. Courtois tak udržal čisté konto a Real Madrid si vytvoril pred odvetou zaujímavý náskok.