Real Madrid porazil Liverpool aj v odvete, premiérové štvrťfinále pre Lobotkov Neapol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid porazil Liverpool aj v odvete, premiérové štvrťfinále pre Lobotkov Neapol

Liverpool nevyhral ani v odvete, a tak Real Madrid postupuje medzi osem najlepších tímov Ligy majstrov.
Liverpool nevyhral ani v odvete, a tak Real Madrid postupuje medzi osem najlepších tímov Ligy majstrov.TASR
Futbalisti SSC Neapol so Stanislavom Lobotkom sa premiérovo prebojovali do štvrťfinále Ligy majstrov. "Partenopei" zdolali Eintracht Frankfurt po prvom zápase (2:0) aj pod Vezuvom 3:0. Postúpil aj Real Madrid, ktorý si priniesol do domácej odvety osemfinále pohodlný náskok z úvodného duelu (5:2) a Liverpool zdolal aj v stredu 1:0.

Real Madrid - Liverpool FC 1:0 (0:0)

Góly: 78. Benzema

Liverpool potreboval zmazať trojgólové manko, ale to sa mu nepodarilo. Ňúňez už v siedmej minúte strieľal nebezpečne po trávniku, zasiahol Courtois. Belgičan zneškodnil aj technický obstrel Uruguajčana a takisto prudkú ranu Gakpa k bližšej žrdi. Na druhej strane sa blysol Alisson, pretože zakončenie Camavingu spred šestnástky vyškriabal na brvno, Vinícius na päťke v 110-percentnej šanci trafil Brazílčanovu ruku.

Hostia po zmene strán museli pridať na aktivite a tým pádom otvárali okienka v defenzíve. Valverde v samostatnom úniku trafil nohu Alissona. Benzema cez Robertsona najskôr prestrelil bránku, nakoniec sa gólu dočkal. Streliť ho mohol už Vinícius, v páde netrafil loptu ideálne, ale posunul ju a kapitán Realu Madrid mal pred sebou prázdnu svätyňu.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

SSC Neapol - Eintracht Frankfurt 3:0 (0:0)

Góly: 45+2., 53. Osimhen, 64. Zielinski (pen.)

Najdôležitejšie veci sa začali diať až na konci prvého polčasu. V skvelej forme hrajúci Osimhen hlavičkou pod brvno nedal Trappovi žiadnu šancu a prekonal ho takisto na úvod druhého dejstva. Na zadnej žrdi bol po veľmi peknej kombinácii Neapolu úplne osamotený.

Jasnú domácu výhru lídra talianskej Serie A potvrdil poľský záložník Zielinski. Pokutový kop vybojoval a sám ho aj premenil. Domáci celok vyhral dvojzápas hladko 5:0, neinkasoval teda ani raz. Stanislav Lobotka odohral celý zápas a Neapol postúpil do štvrťfinále Ligy majstrov premiérovo vo svojej histórii.

Neapol mal jasnú prevahu počas oboch stretnutí.
Neapol mal jasnú prevahu počas oboch stretnutí.Flashscore

Liga majstrov po posledných dvoch odvetných dueloch pozná kompletnú osmičku postupujúcich. Do štvrťfinále sa prebojovali Chelsea, Benfica, AC Miláno, Bayern Mníchov, Manchester City, Inter, Real Madrid a SSC Neapol. Žreb sa uskutoční v piatok 17. marca o 12:00 v Nyone. Samotné stretnutia začnú 11. apríla.