Pioliho mrzia nevyužité šance: Potrebujeme viac kvality a agresívnejší prístup

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pioliho mrzia nevyužité šance: Potrebujeme viac kvality a agresívnejší prístup

Lodivod AC badal zlepšenie výkonu.
Lodivod AC badal zlepšenie výkonu.AFP
Manažér AC Miláno Stefano Pioli (57) zostal optimistom aj napriek nepríjemnej prehre 0:2 v stredajšom semifinále Ligy majstrov proti Interu, ktorú pripísal zakončeniu súpera.

Inter predviedol raketový vstup do duelu a rivalovi strelil dva skoré góly, o ktoré sa postarali Edin Džeko a Henrich Mchitarjan. Duo strelcov tak svojmu tímu do odvety zabezpečilo dôležité vedenie.

"Skutočnosť je taká, že Inter predviedol lepší výkon v prvom polčase a strelil dva góly, zatiaľ čo my sme ukázali zlepšenie v druhej polovici, ale nedokázali sme rozvlniť sieť," povedal Pioli pre Amazon Prime Italia.

Prehra s Interom bola treťou porážkou milánskeho AC s týmto súperom v jednej sezóne, čo sa nestalo od ročníka 1994/95. "Rossoneri" v septembri síce dosiahli v Serii A víťazstvo 3:2, potom však nasledovali tri neúspechy, pri ktorých sa ani raz gólovo nepresadili.

Pioli však pochválil odolnosť svojho tímu, ktorý sa snaží zostať na ceste k ôsmemu triumfu v európskom pohári, 16 rokov po poslednom primáte z roku 2007. "V druhom polčase sme mali dosť šancí, takže je prirodzené, že v odvete potrebujeme viac kvality a agresívnejší prístup," uviedol kouč.

Útočník Rafael Leão vynechal zápas pre svalové zranenie, ale kormidelník verí, že portugalský internacionál bude fit na druhý duel: "Dnes nebol v stave, aby mohol hrať. Do druhého semifinále je šesť dní, dúfame, že bude pripravený.

Minulosezónny taliansky majster vyhral len dva z posledných šiestich domácich zápasov a štyri stretnutia pred koncom ligy sa nachádza tesne za prvou štvorkou v tabuľke.

Prvá pätica tabuľky Serie A
Prvá pätica tabuľky Serie AFlashscore