Prioritou pre Slovan je Polievka. Weiss má sľub od Kmotríka, musí sa správne rozhodnúť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prioritou pre Slovan je Polievka. Weiss má sľub od Kmotríka, musí sa správne rozhodnúť

Na snímke tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Na snímke tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.TASR
Slovan Bratislava po postupe do 3. predkola Ligy majstrov zinkasuje zhruba tri milióny eur, ktoré by mali poputovať na posilnenie mužstva.

Hlavný tréner Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii priznal, že o záujemcov nie je núdza: "Denne mi chodí aj sto správ, ponúkajú nám hráčov. Takmer žiadny z nich však nemá takú kvalitu, akú potrebujeme. Ak príde nejaký hráč, musí byť lepší ako Čavrič, Zuberu či Abubakari," hovoril kouč "belasých".

Dokonca prezradil ďalšie doposiaľ nie známe fakty: "Ivan Kmotrík mi sľúbil, že kúpime útočníka, ktorý vie dať gól. Rokujeme o príchode Polievku. Róbert chcel ísť k nám. Či sa to podarí je otázka financií, ničoho iného. Možno to bude on, možno niekto zo zahraničia," doplnil Weiss.

Slovan postúpil a zabezpečil si dlhú pohárovú jeseň

Zároveň dodal, že Slovan skúma možnosti aj medzi voľnými hráčmi, ktorých by mohol priviesť zadarmo. Keďže má istých aspoň ďalších desať stretnutí v Európe a skupinovú fázu minimálne Konferenčnej ligy, na účte úradujúceho slovenského šampióna pristanú ďalšie milióny.

Slovan v sezóne 2023/24 odohral zatiaľ päť súťažných zápasov a v troch udržal čisté konto. Defenzíva mu funguje veľmi dobre. Istotu medzi tromi žrďami priniesol Borjan, stopérsku pozíciu vystužil spoľahlivý Bajrič a smerom dozadu predvádza výborné výkony stredopoliar Kankava. Skvele zapadol i Savvidis.

Ofenzívna stránka však bola problémom. Až v piatom vystúpení dokázali Bratislavčania streliť gól z hry, o čo sa postaral Zuberu. Predošlých päť bolo buď z pokutového kopu alebo štandardnej situácie. Kapitán Vladimír Weiss ml. sa postaral až o tri, avšak pre tretiu žltú kartu nebude môcť nastúpiť v úvodnom stretnutí 3. predkola.

Tréner Weiss chválil mužstvo, no mrzia ho dve veci