Real nakopol za postupom v LM brankár Lunin. Veľmi nás podržal, chváli Ancelotti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real nakopol za postupom v LM brankár Lunin. Veľmi nás podržal, chváli Ancelotti

Ukrajinský gólman bol oporou hneď v úvode stretnutia.
Ukrajinský gólman bol oporou hneď v úvode stretnutia.Profimedia
Tréner Carlo Ancelotti (34) po postupe futbalistov Realu Madrid do osemfinále Ligy majstrov velebil Andrija Lunina. Ukrajinský brankár v šiestej minúte súboja proti Sportingu Braga zneškodnil penaltu Alvara Djala (24). Real napokon vyhral 3:0 a v skupine C je stále stopercentný.

Ancelotti pre akreditované médiá po zápase uviedol: "Pre Andrija to bola zložitá situácia. Musel na poslednú chvíľu nahradiť Kepu Arrizabalagu, ktorý sa zranil na predzápasovej rozvičke. Počínal si však ako skúsený harcovník a pri penalte predviedol skvelý zákrok, veľmi nás podržal." 

Lunin sa o svojom štarte v základne zostave Realu dozvedel niekoľko minút pred úvodným výkopom: "Nie je ľahké naskočiť do duelu, no človek musí byť vždy pripravený. Spoluhráči ma povzbudzovali a dodali mi sebavedomie. Som rád, že som vystihol smer Djalovej strely a pomohol tímu. Dosiahli sme víťazstvo, ktoré nás posunulo do vyraďovacích bojov."

Domácich poslal do vedenia v 27. minúte Brahim Díaz. V druhej 45-minútovke pridali ďalšie presné zásahy Brazílčania Vinícius Júnior a Rodrygo. Obranca Bragy José Fonte bol sklamaný, že portugalský tím vyšiel na Santiago Bernabeu naprázdno.

"Začali sme veľmi dobre, nepremenená penalta nás však zrazila na kolená. Pre nás je úspech už to, že môžeme hrať skupinovú fázu Ligy majstrov. Každým zápasom rastieme, no ešte nám chýba niečo k tomu, aby sme sa vyrovnali špičkovým európskym tímom," uviedol skúsený stopér Bragy.