Semifinále na šiesty pokus. Dortmund doma zdolal Atlético a ide ďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Semifinále na šiesty pokus. Dortmund doma zdolal Atlético a ide ďalej
Dortmund  sa teší na semifinále.
Dortmund sa teší na semifinále.Profimedia
Futbalisti Dortmundu si zahrajú v semifinále Ligy majstrov. Rozhodla o tom odveta s Atléticom Madrid, v ktorej prekonali manko z prvého zápasu a zvíťazili 4:2. V ďalšej fáze si zmerajú sily s PSG.

Borussia Dortmund - Atlético Madrid 4:2

/prvý zápas 1:2, postupuje Dortmund/

Oba tímy mali pred úvodným hvizdom vyrovnanú vzájomnú bilanciu (3-1-3). V neprospech BVB hovorila nie príliš priaznivá séria proti španielskym tímom (11-12-14), no osem z týchto víťazstiev prišlo na domácej pôde.

Borussia šokovala hostí v priebehu piatich minút prvého dejstva a strelila dva góly. Najskôr sa presadil Julian Brandt, ktorý strelil svoj druhý gól v tejto sezóne LM, následne rozvlnil sieť súpera obranca Ian Maatsen, pre ktorého išlo o premiérový zásah v aktuálnom ročníku milionárskej súťaže. Prvé dejstvo Madridčanom nevyšlo, čelili až piatim strelám na bránu, čo je najviac v súťaži od semifinále s Realom Madrid v roku 2017 (tiež päť).

Zverenci Diega Simeoneho však nezložili zbrane a do druhého polčasu nastúpili s chuťou pobiť sa o postup. Len pár minút po návrate z kabín im pomohol vlastným gólom Mats Hummels, k čomu sa viaže zaujímavá štatistika - Atlético profitovalo z troch vlastných gólov súpera v tejto edícii Ligy majstrov, viackrát tažili z chýb protivníka len Barcelona (5 v 2017/18) a Inter Miláno (4 v 2002/03).

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Atléti po hodine hry vyrovnali zásluhou Ángela Correu, no Dortmund potom predviedol ďalšiu "dvojgólovku" v priebehu troch minút. Na svedomí ju mali Niclas Füllkrug a Marcel Sabitzer. Druhý menovaný si na konto pripísal aj dve asistencie a je prvým hráčom Dortmundu, ktorý v jednom ročníku Ligy majstrov zaznamenal viac ako 4 gólové príhrávky od čias Ousmaneho Dembélého v kampani 2016/17 (6). Dokopy ich má päť.

Dortmund tak prelomil negatívnu sériu a na šiesty pokus postúpil do semifinále. Navyše zaznamenal deviaty postup v 19 európskych vyraďovacích fázach po prehre v úvodnom súboji vonku. Diego Simeone doviedol Atlético trikrát do semifinále LM, ale od sezóny 2016/17 ani raz. 

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Statsperform