Simeone a Inzaghi sú hrdí na svoje kluby. Penalty sú lotéria, zastavil som dve, teší sa Oblak

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Simeone a Inzaghi sú hrdí na svoje kluby. Penalty sú lotéria, zastavil som dve, teší sa Oblak
Oblak bol hlavným hrdinom penaltového rozstrelu.
Oblak bol hlavným hrdinom penaltového rozstrelu. TASR
Futbalisti Atlética Madrid v stredajšej odvete zmazali dvojgólový náskok milánskeho Interu a po postupe do štvrťfinále Ligy majstrov si udržali šancu na to, že v prebiehajúcej sezóne môžu získať aspoň jednu trofej. Milánčania nenadviazali na skvelú formu, prišli o 13-zápasovú víťaznú sériu v roku 2024 a v riadnom hracom čase prehrali prvýkrát od 27. septembra.

Nerazzurri v prvom stretnutí pred troma týždňami dominovali, ale napriek množstvu šancí si do odvety na Estadio Metropolitano priniesli iba jednogólový náskok. Ten v stredu znásobil Dimarco, ktorý poslal hostí do vedenia v 33. minúte. No už o dve vyrovnal Griezmann a v 87. minúte zariadil predĺženie striedajúci Depay. Nakoniec rozhodol jedenástkový rozstrel, v ktorom vyhralo Atlético.

Atlético - Inter 2:1 (3:2 pen.)

Brankársky hrdina rozstrelu Oblak chytil pokusy Sáncheza i Klaasena a kanonier Martínez v piatej sérii prestrelil. "Myslím si, že penalty sú lotéria a dnes som našťastie zastavil dve," povedal slovinský gólman Atlética a pokračoval:

"Nie je ľahké chytiť penaltu. Niekedy to zvonku vyzerá jednoducho, ale nie je to tak. Som veľmi šťastný za tím, pretože sme odohrali skvelý zápas. Hrali sme dobre. V poslednom období sme neboli v dobrej forme, no ukázali sme, že sa vieme zdvihnúť."

Atléti pred odvetou vyhrali z ôsmich zápasov vo všetkých súťažiach iba dva. V Kráľovskom pohári vypadli v semifinále s Athleticom Bilbao a v lige strácajú zo štvrtého miesta na vedúci Real až 14 bodov. Väčšiu šancu na zisk trofeje tak majú už len v LM. Inter prišiel do odvety v úplne opačnej fazóne. V roku 2024 vyhral všetkých 13 duelov a poslednú prehru v riadnom hracom čase zaznamenal 27. septembra doma so Sassuolom. Odvtedy prehral už len raz v osemfinále domáceho pohára s Bolognou 1:2 po predĺžení.

"Je to úžasné. Som rád za hráčov aj fanúšikov. Opäť sme medzi najlepšími ôsmimi tímami Európy. To hovorí veľa o tomto klube," radoval sa tréner Diego Simeone, ktorého zverenci neprehrali už 17. domáci zápas v sérii vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov.

Víťazná šnúra Interu sa naopak skončila a v mužstve zavládlo sklamanie. "Je to naozaj ťažké, pretože sme v zápase mali dobré šance, aby sme dali o gól viac. Bol to tvrdý boj a na konci mal o čosi viac šťastia súper," povedal brankár Yann Sommer.

"Keď sme sa dostali do vedenia, mali sme byť tie dve tri minúty lepší a udržať si náskok, ktorý nám dal Dimarco. V tom momente to vyzeralo tak, že súboj máme v našich rukách, no namiesto toho sa doň vrátil protivník," povzdychol si Inzaghi.

"Musíme byť hrdý na to, čo sme dosiahli v tejto Lige majstrov," dodal taliansky lodivod, ktorého káder sa po vypadnutí bude sústrediť na domácu Seriu A. V nej má 10 kôl pred koncom na čele 16-bodový náskok pred mestským rivalom z AC.