Stý triumf v Lige majstrov a osemfinále po siedmich rokoch. Arsenal sa vyhne favoritom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stý triumf v Lige majstrov a osemfinále po siedmich rokoch. Arsenal sa vyhne favoritom

Radosť hráčov Arsenalu, ktorí si zápas s Lens užili naplno.
Radosť hráčov Arsenalu, ktorí si zápas s Lens užili naplno.Profimedia
Futbalisti Arsenalu sa po siedmich rokoch predstavia v osemfinále Ligy majstrov. V stredu deklasovali Lens 6:0 a zabezpečili si postup z prvého miesta B-skupiny. Istú účasť vo vyraďovacej fáze má aj holandský PSV Eindhoven, ktorý triumfoval na pôde Sevilly 3:2.

Arsenal - Lens 6:0

Zverenci Mikela Artetu proti francúzskemu mužstvu doslova naplnili svoj prívlastok "kanonieri". Päť gólov nastrieľali súperovi už v prvom polčase, pričom prvé štyri padli do 27. minúty. Postupne sa presadili Kai Havertz, Gabriel Jesus, Bukayo Saka a Gabriel Martinelli. V nadstavenom čase ešte zvýšil skóre Martin Odegaard.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Po zmene strán Arsenal mierne poľavil, no súpera k výraznejšej šanci nepustil. Na konečných 6:0 upravil v 86. minúte Jorginho z pokutového kopu. "Gunners" vybojovali jubilejné 100. víťazstvo v LM a v jarnej fáze sa predstaví po sedemročnej prestávke.

"Je to skutočný sen. Dnes sme mali šancu sa kvalifikovať a podarilo sa nám to naozaj presvedčivým spôsobom proti dobrému tímu. Od začiatku sme ukázali veľa agresivity a odhodlania. Je skvelé, že sme doma strelili veľa gólov a neinkasovali žiadny. Hráči musia veriť, že sme toho schopní proti veľkým súperom. Teraz si počkáme na to, koho uvidíme ďalej," zhodnotil zápas Arteta.

Londýnčania sa vďaka víťazstvu v skupine v osemfinále určite nestretnú s Manchestrom City, Realom Madrid, Bayernom Mníchov či Barcelonou.

"Keď sme prvýkrát zbadali našu skupinu, chceli sme skončiť na vrchole. Podarilo sa nám to a môžeme byť hrdí," citovala Saku agentúra AP. Lens figuruje na treťom mieste tabuľky a na miestenku v Európskej lige mu stačí remíza proti Seville.