Triumfálnu jazdu Citizens nepokazil ani dážď. Je to perfektné, smial sa Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Triumfálnu jazdu Citizens nepokazil ani dážď. Je to perfektné, smial sa Guardiola

Oslavy treble v Manchestri nepokazilo ani počasie.
Oslavy treble v Manchestri nepokazilo ani počasie.AFP
Ani silná búrka nepokazila futbalistom Manchestru City oslavy víťazstva v Lige majstrov, ktorým po triumfoch v anglickej lige a domácom pohári skompletizovali tzv. treble. Zverenci trénera Pepa Guardiolu (52) tancovali s fanúšikmi v typickom britskom daždi počas veľkolepej jazdy mestom.

Hráči City, ktorí v sobotňajšom finále v Istanbule zdolali Inter Miláno 1:0 a prvýkrát ovládli Ligu majstrov, postriekali v preplnených uliciach už premočených priaznivcov šampanským, keď sa triumfálne previezli mestom v otvorenom autobuse. Niekoľko futbalistov oslavovalo bez tričiek.

Kapitán tímu Ilkay Gündogan, ďalší stredopoliar Kevin De Bruyne a obranca Kyle Walker ukázali tisícom nadšených fanúšikov v klubových svetlomodrých farbách tri trofeje pre víťazov Ligy majstrov, Premier League a FA Cupu.

Nad Manchestrom sa spustil dážď.
Nad Manchestrom sa spustil dážď.AFP

"Najlepšie oslavy sú v takomto daždi, inak by to nebol Manchester. Nechceme, aby svietilo slnko. Toto je perfektné, pretože sme na dážď zvyknutí," povedal Guardiola z tribúny.

"Za posledných 24 hodín som prežil najlepší deň a noc. Myslím, že som ani nespal," uviedol oslavujúci Jack Grealish.

Manchester City získal treble ako ôsmy európsky klub v histórii a druhý v Anglicku po mestskom rivalovi United, ktorý získal tri trofeje v roku 1999. Španiel Guardiola je prvým trénerom, ktorý oslávil treble s dvoma rôznymi tímami, keď sa mu to podarilo v jeho premiérovej sezóne na lavičke Barcelony v roku 2009.

Oslavy treble pritiahli do ulíc davy fanúšikov.
Oslavy treble pritiahli do ulíc davy fanúšikov.AFP