Neskutočná dráma, osem gólov a pokutové kopy. Žilina z Ligy majstrov vyradila Spartu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neskutočná dráma, osem gólov a pokutové kopy. Žilina z Ligy majstrov vyradila Spartu
Žilina postúpila do jarnej fázy juniorskej Ligy majstrov.
Žilina postúpila do jarnej fázy juniorskej Ligy majstrov.mskzilina.sk
Futbalisti MŠK Žilina postúpili do jarnej časti juniorskej Ligy majstrov, keď vyradili Spartu Praha. V prvom zápase sa zrodila remíza 2:2, v odvete bol výsledok po riadnom hracom čase 4:4, a tak rozhodovali pokutové kopy. V nich "Šošoni" uspeli 4:2.

MŠK Žilina - Sparta Praha 5:4 po pen.

Odvetené stretnutie pod Dubňom malo neskutočnú zápletku. Žilina sa dostala do vedenia zásluhou Vaľka. Stárek vyrovnal, no Vaľko druhým zásahom vrátil svojmu tímu vedenie. Zdalo sa, že Sparta tromi gólmi medzi 70. a 78. minútou rozhodla, ale domáci znížili zásuhou Sauera. Navyše červenú kartu videl brankár hostí Heerkens a v nadstavenom čase poslal stretnutie do pokutových kopov striedajúci Beňadik. V nich brankár Badžgoň chytil dva pokusy a ten posledný trafil do siete Mário Sauer

Žilina pôsobí v juniorskej Lige majstrov v druhej vetve pre majstrov svojich krajín, ktorá sa hrá "pavúkovým" systémom. V predošlom kole vyradila cyperský Pafos, teraz prešla cez Spartu a na jar ju čakajú ďalšie boje. O jej súperovi rozhodne žreb, ktorý sa bude konať 19. decembra.

Jar štartuje fázou play-off, kde postúpi osem najlepších tímov majstrovskej časti, teda vrátane Žiliny a osem mužstiev na druhých miestach v základných skupinách, ktoré sú totožné so skupinami seniorskej Ligy majstrov. Následných osem postupujúcich doplní ôsmich víťazov skupín v osemfinále súťaže a už sa bude hrať klasickým pavúkom až po finále. To je na programe 22. apríla vo švajčiarskom Nyone.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore