Veľký večer pre hrdinov z Atlética, bezchybný Kobel a prebudený De Ligt

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľký večer pre hrdinov z Atlética, bezchybný Kobel a prebudený De Ligt

Atlético prežilo nezabudnuteľný zápas.
Atlético prežilo nezabudnuteľný zápas.AFP, Flashscore
Druhé zápasy osemfinálovej fázy prestížnej Ligy majstrov sú za nami. Flashscore Správy sa tak pozreli na 11 najlepších hráčov, ktorí žiarili v uplynulých týždňoch. Výber vychádza z nášho interného systému hodnotenia, ktorý zohľadňuje množstvo individuálnych štatistík zo zápasov, ako sú góly, strely na bránu, úspešné prihrávky a získané lopty.
Ideálna zostava druhého osemfinále LM.
Ideálna zostava druhého osemfinále LM.Flashscore

Brankár

Gregor Kobel (Borussia Dortmund)

Kobel bol pri víťazstve Dortmundu nad PSV Eindhoven 2:0 jednoducho skvelý. Útočiaci lídri holandskej ligy v záverečnej tretine veľa hrozili, ale švajčiarsky brankár bol pevný a zaznamenal celkovo sedem zákrokov.

Obrancovia

Matthijs de Ligt (Bayern Mníchov)

Pred niekoľkými týždňami sa o De Ligtovi v základnej zostave Bayernu ani len neuvažovalo. Teraz je však Holanďan opäť v najlepšej forme a proti Laziu predviedol pôsobivý výkon - vrátane asistencie pre Thomasa Müllera.

Willi Orban (RB Lipsko)

Kapitán Lipska Orban a jeho spoluhráči obdivuhodne bojovali v odvete proti Realu Madrid. Maďar sa v zápase niekoľkokrát vyznamenal, strelil jediný gól Lipska a vyhral všetkých päť súbojov vo vzduchu.

Joao Cancelo (Barcelona)

Cancelo sa zaskvel pri víťazstve Barcy nad Neapolom 3:1. Dva zákroky a štyri vyhraté súboje hovoria za všetko. 29-ročný obranca navyše strelil v 17. minúte druhý gól Blaugranas.

Cancelo (vľavo) zaujal v útoku aj v obrane.
Cancelo (vľavo) zaujal v útoku aj v obrane.Profimedia

Stredopoliari

Koke (Atlético Madrid)

Koke je Atleticu verný od detstva a jeho srdce bije výlučne pre toto mužstvo. Nikdy to nebolo zjavnejšie ako v stredu večer, keď Španiel podal inšpiratívny výkon, vyhral niekoľko dôležitých súbojov a zrealizoval 92 zo 108 prihrávok.

Raphinha (Barcelona)

Tento 27-ročný Brazílčan sa proti Neapolu podieľal na mnohých útočných akciách a mal prsty aj v prvých dvoch góloch Barcy. Štyrikrát vystrelil na bránu a svojimi hrozivými driblingami si viackrát našiel cestu do pokutového územia súpera.

Ilkay Gundogan (Barcelona)

Barcelona potrebovala tretí gól, aby definitívne zažehnala taliansku hrozbu, a na jeho dosiahnutie bola kľúčová skvelá prihrávka Ilkaya Gundogana. Nemecký internacionál do klubu prestúpil presne pre takéto momenty.

Antoine Griezmann (Atlético Madrid)

Griezmannove skúsenosti a hlad po víťazstve z neho urobili dôležitú hnaciu silu útočnej hry Atlétov. Strelil vyrovnávajúci gól, ktorým vrátil svoj tím do zápasu a stál za všetkým pozitívnym vo výkone domácich.

Leandro Trossard (Arsenal)

Arsenal potreboval uspieť v druhom zápase proti Portu a podarilo sa mu to vďaka Leandrovi Trossardovi. Po nádhernej spolupráci s Martinom Odegaardom Belgičan krátko pred koncom prvého polčasu vyrovnal na celkový stav 1:1 a poslal duel do penaltového rozstrelu.

Útočníci

Harry Kane (Bayern Mníchov)

Angličan strelil aspoň dva góly v troch z posledných štyroch súťažných zápasov Bayernu. Keď to jeho trápiaci sa tím najviac potreboval, prispel k výhre 3:0 nad Laziom.

Kylian Mbappé (PSG)

Hoci Francúz koketuje s prestupom do Realu Madrid, stále poskytuje cenné služby pre svoj súčasný tím. Mbappé bol vynikajúci už v prvom zápase proti Realu Sociedad a v San Sebastiáne sa opäť presadil, keď strelil oba góly PSG.