Liga majstrov: Urobíme maximum pre dánsky futbal, vraví Neestrup pred odvetou so City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verejnosť má jasno, Neestrup volá po zázraku. Urobíme maximum pre dánsky futbal, vraví

Hlavný lodivod Vavrovej Kodane dúfa, že sa jeho tímu podarí v odvete so City zázrak.
Hlavný lodivod Vavrovej Kodane dúfa, že sa jeho tímu podarí v odvete so City zázrak.AFP
Tréner Kodane Jacob Neestrup (35) tvrdí, že jeho zverenci potrebujú zázrak, aby v stredajšej odvete osemfinále Ligy majstrov vyradili aktuálneho držiteľa európskeho primátu Manchester City.

Manchester City - Kodaň (streda, 21:00)

Neestrupovi hráči prehrávajú po prvom zápase v Dánsku 1:3. Mnohí odborníci či verejnosť majú už pred výkopom odvety v Manchestri jasno v tom, kto doplní štvrťfinalistov v najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe.

Vzhľadom na množstvo hviezd, ktorými disponuje káder City v porovnaní s prevažne mladým a neskúseným kodaňským tímom dokonca Neestrup pripustil, že by musel nastať prekvapujúci zvrat udalostí, aby celok Pepa Guardiolu prehral.

"Vieme, že prehrávame 1:3 a že hráme proti najlepšiemu tímu na svete. Je to takmer nemožné, ale budeme na to pripravení. Pokúsime sa pre dánsky futbal urobiť absolútne všetko."

"Možno sa nám nepodarí postúpiť, ale je obrovský rozdiel, keď podáme dobrý výkon a úplne sa neodovzdáme. Urobíme maximum, ktoré bude v našich silách. Nehádžeme uterák do ringu. Dáme do toho všetko," zdôraznil na predzápasovej tlačovej konferencii 35-ročný tréner.

"Môže sa stať zázrak, ale je potrebné, aby sme mu išli oproti. Ak sa chceme rozlúčiť s Ligou majstrov, jedine zápisom po dobre odvedenej práci," doplnil Neestrup.

Nádejam Kodane nepraje ani aktuálna situácia v kádri. Pred odvetou hlásia zranenia stredopoliar Viktor Claessen či útočník Rasmus Falk.

"Vieme, proti komu stojíme. Vieme, že máme veľa zranených hráčov. Je to nepríjemné, ale dáva to šancu ostatným. Nebudeme sa schovávať za výhovorky. Futbal je hra, v ktorej môžete byť 35 minút stiahnutí vzadu a následne jedným momentom všetko zmeniť. Prečo by sa to nemohlo udiať?" spýtal sa na záver šéf lavičky Kodane.