Z neúspešného boja o záchranu do Ligy majstrov. Král mení Schalke za Union Berlín

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Z neúspešného boja o záchranu do Ligy majstrov. Král mení Schalke za Union Berlín
Z neúspešného boja o záchranu do Ligy majstrov. King vymenil Schalke za Union Berlín
Z neúspešného boja o záchranu do Ligy majstrov. King vymenil Schalke za Union Berlín@fcunion
Alex Král (25) po odchode zo Schalke, s ktorým vypadol z nemeckej ligy, prestúpil do Unionu Berlín. Defenzívny stredopoliar podpísal so štvrtým tímom uplynulej bundesligovej sezóny ročnú zmluvu, informoval klubový web. Český hráč má naďalej pozastavený kontrakt v Spartaku Moskva.

Král si už začiatkom júla minulého roka uplatnil opciu na pozastavenie zmluvy v Rusku, kde je viazaný do leta 2024. Medzinárodná federácia FIFA predĺžila špeciálne pravidlo pre zahraničných hráčov na nasledujúcu sezónu z dôvodu ruskej vojenskej agresie na Ukrajine.

Český defenzívny univerzál odohral v minulej sezóne za Schalke 31 súťažných zápasov a pripísal si jednu asistenciu. Predtým hosťoval zo Spartaka v londýnskom West Hame, kde sa však nedokázal presadiť. V českej lige hral tridsaťpäťnásobný reprezentant za Slaviu a Teplice.

"Prestup do Unionu je pre mňa dôležitým krokom. Keďže som Bundesligu mohol spoznať už v minulej sezóne, nebude pre mňa ťažké zvyknúť si. Progres tímu v posledných rokoch je neuveriteľný a pôsobivý. Veľmi sa teším," povedal Král, ktorý by nemal chýbať pri jesennej premiére celku v skupinovej fáze Ligy majstrov.

"S Alexom Králom prichádza stabilný člen českej reprezentácie, ktorý do tímu dobre zapadne svojím intenzívnym štýlom, technickými schopnosťami a mentalitou. Tešíme sa na neho a sme nadšení, že rozšíril naše rady," dodal riaditeľ berlínskeho klubu Oliver Ruhnert.