Zápas dvoch polčasov. V prvom dejstve sme zaostávali, hovorí Enrique po výhre v LM

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zápas dvoch polčasov. V prvom dejstve sme zaostávali, hovorí Enrique po výhre v LM
Luis Enrique priznal, že výkon PSG nebol ideálny.
Luis Enrique priznal, že výkon PSG nebol ideálny. Profimedia
Tréner Paris St. Germain Luis Enrique (53) po domácej výhre 2:0 nad Realom Sociedad v úvodnom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov priznal, že jeho tím sa proti húževnatému súperovi dlho trápil. V prvom polčase sa podľa neho Parížania vôbec nedostali do hry a baskický celok ich prevýšil.

Kormidelník preto nepovažuje dvojzápas za rozhodnutý: "Bol to súboj rôznych polčasov. V prvom bol Real Sociedad oveľa lepší, jeho hráči boli aktívnejší, zbierali druhé lopty. Vyzeralo to dosť zle, takto nás v sezóne ešte nikto 'neprehrával'. Po zmene strán sme to však dokázali otočiť. Dostali sme sa z tlaku, začali viac kombinovať a výsledkom boli gólové šance," zhodnotil na tlačovej konferencii.

PSG sa opäť mohlo spoľahnúť na útočníka Kyliana Mbappého, ktorý v 58. minúte po rohovom kope zakončil na zadnej tyči. Hviezdny kanonier zaznamenal svoj štvrtý gól v tomto ročníku Ligy majstrov. Druhý zásah pridal v 70. minúte po individuálnej akcii Bradley Barcola.

Heat mapa Mbappého proti Sociedadu.
Heat mapa Mbappého proti Sociedadu.Statsperform / Profimedia

"Úvodný gól nám dodal sebavedomie, náš výkon išiel hore," pochválil Enrique. "Ešte však zďaleka nie je koniec. V odvete očakávam búrlivú atmosféru, budeme pod ešte väčším tlakom," dodal španielsky kouč.

PSG - Real Sociedad 2:0

Tréner hostí Imanol Alguacil sa v hodnotení zápasu zhodol so svojím krajanom. "Prvý polčas bol výborný, aj do druhého sme vstúpili dobre. Mali sme šance na strelenie úvodného gólu, ale žiaľ, jeden sme súperovi doslova darovali," smútil kouč, ktorého tím neskóroval už v piatom súťažnom zápase v rade. "Výsledok sa mi zdá vzhľadom na priebeh až krutý. Ak však v odvete o tri týždne strelíme prvý gól, je to stále otvorené," dodal.