Boženík hrdinom Boavisty, desiatym gólom v sezóne zabezpečil mužstvu tri body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boženík hrdinom Boavisty, desiatym gólom v sezóne zabezpečil mužstvu tri body

Boženík si pripísal víťaznú ranu.
Boženík si pripísal víťaznú ranu.Profimedia
Po neuskutočnenom presune do radov španielskej Sevilly sa Róbert Boženík (24) pripomenul účastníkovi La Ligy i fanúšikom Boavisty presným zásahom pri výhre nad Estorilom. Pre slovenského reprezentanta to bol desiaty súťažný gól sezóny, navyše mal víťaznú príchuť.

Boavista - Estoril 2:1

Pred druhým vzájomným stretom v ročníku mali obaja protivníci na konte 21 bodov. Každý z nich vedel, že triumf by znamenal aspoň dočasný posun do hornej polovice tabuľky. Septembrový súboj na ihrisku Estorilu sa skončil víťazstvom Boavisty 2:1, rovnako to dopadlo aj tentoraz.

Skóre stretnutia otvoril po štvrťhodine hry francúzsky obranca Vincent Sasso. O ďalších 15 minút na svojho kolegu nadviazal práve Boženík, keď z hranice pokutového územia krížnou strelou prekonal gólmana hostí. Deväť minút po zmene strán stanovil konečný výsledok merania síl venezuelský útočník Alejandro Marqués.

Reprezentant Slovenska tak v aktuálnej sezóne Primeira Ligy zaknihoval ôsmu gólovú ranu, ďalšie dve pridal v Portugalskom pohári. Zo súťaže Taça de Portugal sa však Boavista porúčala už v 16-finále, keď ju po penaltovom rozstrele vyradila Arouca. V ligovej tabuľke ale Boženíkov zásah posunul mužstvo na deviatu priečku.