Fanúšik Bordeaux napadol strelca gólu, postup klubu do Ligue 1 je ohrozený

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fanúšik Bordeaux napadol strelca gólu, postup klubu do Ligue 1 je ohrozený
Buades utrpel otras mozgu.
Buades utrpel otras mozgu.Profimedia
Postup Girondins de Bordeaux do Ligue 1 je ohrozený po tom, čo bol v piatok 2. júna prerušený ich posledný zápas sezóny druhej najvyššej súťaže, keď jeden z domácich priaznivcov napadol strelca gólu hostí Lucasa Buadesa (25) z tímu Rodez.

Bordeaux jednoznačne potrebovalo zvíťaziť, aby skončilo druhé pred Metz a zabezpečilo si postup do najvyššej súťaže, ale šesťnásobní francúzski majstri už v 22. minúte prehrávali. Keď hráči Rodezu oslavovali gól Lucasa Buadesa, jeden z priaznivcov vstúpil na ihrisko a strčil práve do autora úvodného zásahu, ktorý spadol na zem. Neskôr ho odniesli na nosidlách, rozhodca prerušil hru.

Po odchode tímov do šatní arbiter povedal, že zápas nebude pokračovať a dodal, že Buades utrpel otras mozgu. Riadiaci orgán francúzskeho futbalu LFP uviedol, že disciplinárna komisia sa stretne v pondelok, aby zvážila prijatie vhodných opatrení. Prezident Bordeaux Gerard Lopez sa vyjadril, že na fanúšika podajú sťažnosť a vyzval LFP, aby umožnil dokončenie zápasu.

"Bol by som rád, keby sa to odohralo športovo na ihrisku, stále je to futbal. V pondelok budeme prítomní na zasadnutí komisie a budeme sa domáhať všetkých svojich práv, ako aj odvolania, ak to bude potrebné," vravel najvyšší činovník klubu.

Situácia je komplikovaná, keďže Metz a Bordeaux, kluby bojujúce o postup do Ligue 1, mali odohrať svoje posledné duely v rovnakom čase. Tím Metz porazil Bastiu 3:2 a poskočil na druhé miesto, čo vyvolalo divoké oslavy a vpád na ihrisko. Bordeaux, ktoré zaostáva o tri body, teraz vie, aký gólový rozdiel musí prekonať, ak sa zápas bude opakovať.

V tejto sezóne postúpia do najvyššej súťaže len prvé dva tímy, pričom Le Havre si postup zabezpečil po tom, ako sa stal majstrom. Pierre-Olivier Murat, predseda klubu Rodez, bol skľúčený, keďže mužstvo bojuje o zachovanie svojho druholigového statusu. V súčasnosti sú na 17. mieste a keďže z ligy vypadávajú až štyri kluby, potrebujú získať tri body, aby preskočili Annecy.

"Pokračovanie alebo opakovanie zápasu? Nikdy som nevidel, aby sa stretnutia hrali po poslednom ligovom dni," povedal Murat.

Tabuľka Ligue 2 bez duelu Bordeaux - Rodez
Tabuľka Ligue 2 bez duelu Bordeaux - RodezFlashscore