Mbappé už môže rokovať s novým klubom. Ešte som sa nerozhodol, vraví hviezda PSG

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mbappé už môže rokovať s novým klubom. Ešte som sa nerozhodol, vraví hviezda PSG
Mbappého budúcnosť sa rieši v každom prestupovom období.
Mbappého budúcnosť sa rieši v každom prestupovom období.Reuters
Hviezdny útočník Paríža Saint-Germain Kylian Mbappé (25) povedal, že sa ešte nerozhodol, kde bude hrať v budúcej sezóne. Zmluve francúzskeho futbalistu aktuálne začína plynúť posledný polrok platnosti.

Mbappé minulý rok oznámil, že nepredĺži kontrakt v PSG, ktorý mu vyprší na konci sezóny 2023/24. Následne by už metropolu Francúzska mohol opustiť zadarmo. Kapitán reprezentácie bol dlho spájaný s prestupom do Realu Madrid, teraz môže podpísať predzmluvnú dohodu s prípadným novým zamestnávateľom.

"V prvom rade som veľmi motivovaný na tento rok. Je to dosť dôležité," povedal rýchlonohý strelec novinárom po stredajšom víťazstve PSG nad Toulouse 2:0 vo finále francúzskeho Superpohára. Zároveň dodal: "Máme tituly, ktoré chceme získať. Jeden sme práve vyhrali, takže to už je hotová vec."

Smerom k svojej budúcnosti, ktorá zaujíma prakticky celý futbalový svet, uviedol: "Ešte som sa nerozhodol. V každom prípade, vzhľadom na dohodu, ktorú som uzavrel s predsedom PSG toto leto, je jedno, ako sa rozhodnem. Podarilo sa nám ochrániť všetky strany a zachovať pokoj v klube pre výzvy, ktoré nás čakajú. To je najdôležitejšie."

Médiá v septembri informovali, že Mbappé súhlasil s tým, že sa vzdá vernostných bonusov v hodnote až 100 miliónov eur, ak z PSG odíde na voľný prestup. V roku 2022 čakal až do mája, aby oznámil predĺženie dohody s Parížanmi, všetko len niekoľko týždňov pred otvorením prestupového okna. 

"Myslím si, že v roku 2022 to bolo koncom mája, pretože dovtedy som nič nevedel. Ak viem, čo chcem urobiť, prečo to naťahovať? Jednoducho by to nemalo zmysel," vyjadril sa. Nedávno sám priznal, že tentoraz to nenechá na tak neskorý termín.