PSG odpísalo Mbappému. Ultimátum do konca mesiaca, potom sa rozhodne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

PSG odpísalo Mbappému. Ultimátum do konca mesiaca, potom sa rozhodne

Deň, keď Mbappé zamáva PSG, nie je podľa všetkého ďaleko.
Deň, keď Mbappé zamáva PSG, nie je podľa všetkého ďaleko.Profimedia
Neistota okolo ďalšieho pôsobiska francúzskej futbalovej hviezdy Kyliana Mbappého (24) by nemala trvať dlhšie ako tri týždne. Podľa denníka L'Équipe poslalo vedenie jeho súčasného zamestnávateľa Paríža Saint-Germain začiatkom týždňa útočníkovi list, v ktorom reaguje na jeho predošlé požiadavky a zároveň mu dalo ultimátum, aby sa rozhodol do konca júla.

Cieľ klubu zostáva rovnaký: PSG chce so svojím klenotom predĺžiť zmluvu, ktorá vyprší v roku 2024. Mbappé totiž mieni odísť budúci rok zadarmo. Francúzske médiá vytlačili úryvky zo spomínaného listu, v ktorom vedenie naznačuje, že hráč žiada čoraz viac, aby mohol zostať.

"Podmienky boli úplne mimo našej kontroly, ale napriek nim sme sa snažili splniť vaše požiadavky, na rozdiel od toho, čo by sme urobili v prípade akéhokoľvek iného hráča, bez toho, aby to bolo pre klub fatálne," píše sa v liste hráčovi.

Klub je pripravený (a v prípade nepredĺženia zmluvy aj naklonený) predať Mbappého teraz v lete. Real Madrid má údajne pripravených potrebných 200 miliónov eur. A PSG by rado priviedlo Ousmaneho Dembélého ako náhradu z Barcelony (ten však chce zostať v Katalánsku).

V kuloároch sa považuje za hotovú vec, že Francúz zmluvu v PSG nepredĺži. "A je pre nás nemysliteľné, aby sme zadarmo prišli o najlepšieho hráča na svete. Dokonca aj on prisľúbil, že nič také neurobí," povedal prezident klubu Nasser Al-Khelaifi.

Hráč však tvrdí, že sa k ničomu takému nikdy nezaviazal. A jeho matka Fayza Lamariová dokonca počas krátkej návštevy Kamerunu, vlasti svojho manžela, nazvala Al-Khelaifiho "veľkým klamárom".

Mbappé je v Kamerune spolu s ňou, priletel súkromným lietadlom z dovolenky v Miami, pričom 17. júla sa má hlásiť v Paríži na začiatku prípravy. Vtedy sa s ním plánuje stretnúť prezident klubu, aby si s majstrom sveta z roku 2018 ujasnil svoje priority.

Celá vec najviac poškodzuje samotný klub. "Vedenie má plné zuby toho, aký tieň to vrhá na organizáciu. A obáva sa, že to odradí potenciálnych investorov a partnerov," napísal Le Parisien.