Henry, Ronaldinho, Özil a ďalší. Na nových MS hráčov nad 35 rokov sa predvedú legendárne mená

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Henry, Ronaldinho, Özil a ďalší. Na nových MS hráčov nad 35 rokov sa predvedú legendárne mená
Henry a Ronaldinho by sa mohli opäť objaviť na jednom trávniku.
Henry a Ronaldinho by sa mohli opäť objaviť na jednom trávniku.Profimedia
Vrcholom tohtoročného futbalového kalendára má byť európsky šampionát v Nemecku. Fanúšikov by však mohol uprostred roku 2024 zaujímať ešte jeden medzinárodný turnaj. V Anglicku by sa totiž mal uskutočniť premiérový ročník majstrovstiev sveta hráčov nad 35 rokov. Chýbať by podľa prvotných správ nemali hviezdy najväčšieho kalibru.

Na novovzniknutom turnaji, ktorý by sa mal konať začiatkom júna, sa zúčastnia len majstri sveta - Anglicko, Argentína, Brazília, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Španielsko a Uruguaj. Denník Daily Mail zároveň prišiel s informáciou, že všetky zápasy prebehnú počas jedného týždňa a na jednom mieste. Špekuluje sa pritom o štadióne účastníka Premier League.

Britské médiá sa naďalej zhodujú, že usporiadanie projektu spadá pod organizáciu Elite Players Group (skupina bývalých špičkových futbalistov a športových podnikateľov) a turnaj "veteránov" tak ponesie meno podľa nej - EPG Cup.

Do akcie môžu ísť futbalisti, ktorí majú 35 a viac rokov a v minulosti boli súčasťou svojich národných mužstiev. Taktiež sa môžu zúčastniť aj tí, ktorí spĺňajú vekovú podmienku a majú za sebou aspoň 100 vystúpení v TOP súťažiach.

Zakladateľmi EPG sú kapitáni jednotlivých krajín. Anglicko povedie Steve McManaman, s páskou na ľavej ruke vybehnú aj Esteban Cambiasso (Argentína), Emerson (Brazília), Christian Karembeu (Francúzsko), Kevin Kuranyi (Nemecko), Marco Materazzi (Taliansko), Michel Salgado (Španielsko) a Diego Lugano (Uruguaj).

Medzi ich spoluhráčmi by podľa prvých správ mali byť niektoré veľké mená futbalovej histórie. Francúzsko by malo mať na súpiske legendárne duo Henry a Desailly, Brazília vraj poteší oko diváka takými menami ako Ronaldinho, Kaká, Rivaldo, Roberto Carlos či Cafú, zatiaľ čo ostatné národné tímy pravdepodobne ponúknu OwenaLampardaFowlera (všetci Anglicko), Özila (Nemecko), VilluPuyola (obaja Španielsko), CrespaZabaletu (obaja Argentína), TottihoCannavara (Taliansko) alebo Forlána (Uruguaj). 

Hoci oficiálne zostavy ešte nie sú známe, fanúšikovia sa pravdepodobne môžu tešiť na skvelý predkrm podujatí, akými budú EURO 2024 či Copa América.