Majstrovstvá sveta v šiestich krajinách? Podľa Blattera je to absurdné

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Majstrovstvá sveta v šiestich krajinách? Podľa Blattera je to absurdné
Blatter riadil FIFA v rokoch 1998 až 2015.
Blatter riadil FIFA v rokoch 1998 až 2015.Reuters
Bývalý prezident FIFA Sepp Blatter (87) kritizoval rozhodnutie riadiaceho orgánu svetového futbalu (FIFA) usporiadať majstrovstvá sveta v šiestich krajinách na troch kontinentoch.

Maroko, Španielsko a Portugalsko boli vymenované za hostiteľov turnaja v roku 2030, zatiaľ čo Uruguaj, Argentína a Paraguaj budú hostiť otváracie zápasy pri príležitosti stého výročia záverečného šampionátu, uviedla FIFA v stredajšom, prekvapivom, oznámení.

Toto rozhodnutie kritizoval Sepp Blatter, ktorý bol prezidentom FIFA v rokoch 1998 až 2015, než po vyšetrovaní korupcie vo funkcii skončil a nahradil ho Gianni Infantino.

"Je absurdné takto rozbíjať turnaj," zdôraznil Blatter pre švajčiarske noviny SonntagsBlick. "Finálový turnaj majstrovstiev sveta musí byť kompaktným podujatím," doplnil a pokračoval, že je to dôležité pre identitu podujatia, organizáciu i návštevníkov.

Blatter, kedysi jedna z najmocnejších futbalových osobností, už predtým kritizoval FIFA za pridelenie turnaja v roku 2022 Kataru s tým, že táto krajina je príliš malá pre takéto obrovské podujatie.

Osemdesiatsedemročný bývalý funkcionár zdôraznil, že turnaj v roku 2030 sa mal konať v Južnej Amerike pri príležitosti 100. výročia prvých majstrovstiev sveta, ktoré hostil a vyhral Uruguaj. "Z historických dôvodov by majstrovstvá sveta 2030 mali patriť výlučne Južnej Amerike," dodal novinám.