Máme povinnosť vyhrávať a nájsť novú cestu vpred, hlási tréner Brazílie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Máme povinnosť vyhrávať a nájsť novú cestu vpred, hlási tréner Brazílie
Nový kouč verí v silu brazílskeho futbalu.
Nový kouč verí v silu brazílskeho futbalu.Reuters
Dorival Júnior (61) bol oficiálne predstavený ako hlavný tréner brazílskej mužskej reprezentácie. Skúsený lodivod prisľúbil, že po sérii zlých výsledkov v juhoamerickej kvalifikácii na MS 2026 zvráti situáciu národného mužstva.

Bývalý tréner São Paula podpísal s Brazíliou zmluvu do decembra 2026 a funkciu preberá po prepustení Fernanda Diniza. "Som tu a reprezentujem 'najvíťaznejší' tím planéty, ktorý inšpiruje mnohých na celom svete a má povinnosť opäť vyhrať. Zažívame ťažšie chvíle, nie je to však nič, čo by sa nedalo rýchlo zvrátiť," povedal Dorival na tlačovej konferencii.

Päťnásobní majstri sveta prežívajú turbulentné obdobie, odkedy vypadli na MS 2022 vo štvrťfinále. Vtedajšia prehra na penalty s Chorvátskom viedla k odchodu trénera Titeho. "Kanárikov" potom viedol tréner reprezentácie do 20 rokov Ramon Menezes, než bol vlani dočasne vymenovaný Diniz.

Z doterajších šiestich kvalifikačných zápasov má brazílsky káder bilanciu troch prehier, remízy a dvoch výhier. V tabuľke mu patrí až šiesta priečka, pričom na vedúceho rivala z Argentíny stráca osem bodov. Dorival sa stal hlavným kandidátom na tento post po tom, ako taliansky tréner Carlo Ancelotti po neúspešných rokovaniach s tamojším zväzom predĺžil zmluvu s Realom Madrid.

"Nikoho nemožno obviňovať. To, čo odteraz potrebujeme, je hľadať riešenia. Musíme vybudovať spoľahlivý národný tím, ktorý nám všetkým dodá dôveryhodnosť. Brazílsky futbal je veľmi silný. Nemôže prežívať moment, ktorým práve prechádza. Nech nám slúži ako ponaučenie, aby sme mohli nájsť novú cestu vpred," vyjadril sa kormidelník. Dorivalovým prvým stretnutím vo funkcii bude 23. marca priateľský zápas s Anglickom.

Tabuľka juhoamerickej kvalifikácie na MS 2026.
Tabuľka juhoamerickej kvalifikácie na MS 2026.Flashscore