Nikdy som si nepredstavoval, že sa ešte vrátim, hovorí po veľkom dni Suárez

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nikdy som si nepredstavoval, že sa ešte vrátim, hovorí po veľkom dni Suárez
Suárez prežil výnimočný večer.
Suárez prežil výnimočný večer.DANTE FERNANDEZ/AFP
Najlepší uruguajský strelec Luis Suárez (36) si v utorok obliekol po 11-mesačnej absencii dres národného tímu, ktorý v kvalifikácii na MS 2026 doma zdolal Bolíviu 3:0.

Pre Uruguay to bol výnimočný deň. Skúsený zakončovateľ síce odštartoval stretnutie na lavičke, no po záverečnom hvizde priam hýril šťastím.

"Vzhľadom na to, ako prebehli posledné mesiace od majstrovstiev sveta, som si nevedel predstaviť návrat. Ale vďaka zásluhám a tvrdej práci, keď som robil správne veci so svojím klubom, som si vyslúžil reprezentačnú pozvánku, aby som sa pokúsil priniesť to najlepšie do tejto veľkolepej skupiny hráčov. Nikdy som si nepredstavoval, že sa vrátim" - povedal po zápase.

"Celeste" vypadli v skupinovej fáze majstrovstiev sveta v Katare, pričom Suárez v troch zápasoch neskóroval. Odvtedy nebol povolaný do uruguajskej reprezentácie, ktorú od mája trénuje Marcelo Bielsa.

"Vpredu máme jedného z najlepších hráčov č. 9 na svete, je ním Darwin Núñez," dodal Suárez, ktorý sa dočkal tzv. "standing ovation", keď v 73. minúte vybehol na trávnik a vystriedal práve hráča Liverpoolu.

Suárez, ktorý má 36 rokov a na svojom konte 68 gólov za Uruguaj, nastupoval v tejto sezóne za brazílske Gremio Porto Alegre. Uruguaj (13 bodov) je v kvalifikačnej skupine druhý za Argentínou (15 bodov), ktorá včera večer vyhrala v Brazílii 1:0.