MS U20 vo futbale, 1. deň: Nový Zéland a Argentína víťazne, USA spasil neskorý gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
MS U20 vo futbale, 1. deň: Nový Zéland a Argentína víťazne, USA spasil neskorý gól
Aktualizované
V súboji Guatemaly s Novým Zélandom sa bojovalo o každú loptu.
V súboji Guatemaly s Novým Zélandom sa bojovalo o každú loptu.Profimedia
V poradí 23. futbalové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov sa začínajú 20. mája a vyvrcholia 11. júna 2023. Turnaja, ktorý mala pôvodne organizovať Indonézia, ale nakoniec ho má pod palcom Argentína, sa zúčastní celkovo 24 tímov, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Flashscore Správy vám prinášajú sumár prvého hracieho dňa.

Skupina A

Guatemala - Nový Zéland 0:1 (0:0)

Gól: 80. Garbett

Otvárací duel šampionátu vyznel lepšie pre Nový Zéland. V 43. minúte si Guatemalčan Figo Alexander Montano Cardenas nabehol na presný pas a sám pred brankárom umiestnil loptu k pravej žrdi. Kees Sims však predviedol svoje kvality a štýlovo strelecký pokus zlikvidoval. 

Diváci sa prvého gólu na turnaji dočkali v 80. minúte. Norman Garbett si v šestnástke prebral loptu a strelou ponad gólmana rozvlnil sieť. Fausto Delgado stál mierne pred svojou svätyňou a na ranu nedosiahol. Novozélanďania si tak po triumfe nad Guatemalou pripísali do tabuľky prvé tri body.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Argentína - Uzbekistan 2:1 (2:1)

Góly: 27. Veliz, 41. Carboni - 23. Makhamadjonov

Uzbeci síce šokovali domácich v 23. minúte, Argentínčania však nechceli odštartovať svoju turnajovú púť prekvapením a prakticky okamžite vyrovnali. Pred prestávkou spečatil osud duelu Carboni z mládežníckych štruktúr Interu Miláno.

Skupina B

USA - Ekvádor 1:0 (0:0)

Góly: 90+3. Gómez

Súboj favoritov "slovenskej" skupiny priniesol vyrovnaný duel a napínavé záverečné momenty. Veľkú šancu sme videli v 59. minúte. Diego Luna sa pokúsil vystreliť do odrazenej lopty, jeho projektil z diaľky ale nebol dosť presný a nanešťastie pre jeho tím minul pravú žrď.

V 76. minúte bol ošetrovaný americký gólman Slonina, ktorý následne pokračoval v hre. Ekvádor pomýšľal na zisk jedného bodu, v nadstavenom čase však zaúradoval Jonathan Gómez. Mladík patriaci Realu Sociedad vypálil spoza šestnástky a vymietol pravú šibenicu. USA vykročilo za vysnívaným finále najlepším možným spôsobom.

Fidži - Slovensko 0:4 (0:2)

Góly: 17. Gaži, 25. Szolgai, 70. Gajdoš, 79. Jambor

Detailný priebeh zápasu nájdete v našom článku.