Veľmi tvrdá lekcia od kolumbijských mladíkov. Slováci sa vracajú s obrovskou skúsenosťou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Veľmi tvrdá lekcia od kolumbijských mladíkov. Slováci sa vracajú s obrovskou skúsenosťou
Sklamanie po tvrdej prehre s Kolumbiou bolo veľké.
Sklamanie po tvrdej prehre s Kolumbiou bolo veľké.
TASR
Zverenci Alberta Rusnáka (49) čakali do posledných chvíľ, aby mohli osláviť postup zo skupiny. Podarilo im to z tretej priečky. V osemfinále narazili na Kolumbiu, ktorá im vystavila tvrdú stopku. Na cestu domov pribalila päť gólov. Trpký koniec na šampionáte hodnotili slovenskí aktéri ako lekciu či skúsenosti do ďalšej kariéry i pre slovenský futbal.

Predstava bola iná

Pre Slovensko to bol na turnaji v Argentíne druhý duel proti juhoamerickému celku. V skupine narazilo na Ekvádor, s ktorým siahalo na bod. Rovnako po chybách prehralo. Rozdiel bol menší ako proti Kolumbii

"Samozrejme, predstavovali sme si to inak. Druhý polčas priniesol strašné minúty, ktoré rozhodli. Urobili sme množstvo chýb. Na chalanov spadla deka. Nebolo jednoduché postaviť sa a dať hlavy hore. Ale nemohli to zabaliť. Stále sa snažili. Chceli sme to oživiť striedaniami. Ťažko povedať, do akej miery sa nám to podarilo. Prehra mrzí, no treba na našom výkone hľadať aj pozitíva," vyriekol po záverečnom hvizde pre futbalsfz.sk hlavný lodivod Rusnák.

Štatistika stretnutia
Flashscore

Za pozitívny sa dá považovať prvý polčas, v ktorom slovenské futbalové nádeje súperovi vzdorovali. Dokázali ho napádať, dostupovať a získavať lopty. No po polhodine hry prišlo k viacerým chybám, ktoré odštartovali kolumbijské tempo. Brankár Danko, pri svojej premiére, si dokázal udržať čisté konto. 

"Nastupoval som s cieľom vyhrať a postúpiť. Veľmi si cením šancu. Ďakujem trénerom. Zápas sa mi hodnotí ťažko. Druhé dejstvo bolo zlé, inkasovali sme päťkrát v krátkom časovom slede. Bolo ťažké na to reagovať. Som sklamaný. Ukázalo nám to, kde musíme zapracovať. Turnaj bol pre nás darčekom po Eure. Myslím, že je za nami obrovská skúsenosť," vyjadril sa k stretnutiu strážca svätyne z Pohronia. 

Zlomový úvod druhého polčasu

Chlieb sa lámal po zmene strán. Druhá štyridsaťpäťminútovka sa poriadne ani nezačala a Slovensko prehrávalo 0:3. Šok, ktorý zmrazil akékoľvek nádeje na ďalší úspech. "Môžeme sa baviť o tom, či to je nekoncentrácia, alebo niečo podobné. Urobili sa chyby. Psychika, najmä u mladých hráčov, je v takom prípade labilná. Dali hlavy dole, súper ich trestal zo všetkého," nadviazal pre web SFZ Albert Rusnák.

Prehľad zápasu Kolumbia - Slovensko 5:1

O čestný zásah sa po centri Šikulu postaral v samom závere kapitán Timotej Jambor. Bol to jeho druhý gól na šampionáte. "Všetci sme si to predstavovali inak. Chceli sme dosiahnuť na ďalší úspech a postúpiť. Výkon a hlavne výsledok tomu nezodpovedajú. Položili nás individuálne chyby. Viackrát sme im prihrali na nohu a dostali sa sami pred brankára. Na takejto úrovni sa to nemôže stať. Za stavu 0:3 bolo prakticky rozhodnuté," pridal svoj pohľad kanonier zo Žiliny.

Obrovská skúsenosť

Reprezentanti Slovenska opúšťajú majstrovstvá sveta s jedným víťazstvom proti Fidži (4:0) a prehrali s Ekvádorom (1:2), USA (0:2) i Kolumbiou (1:5). Do ďalších kariére vnímajú pôsobenie na turnaji ako obrovskú skúsenosť. 

"Celému slovenskému mládežníckemu futbalu dal šampionát veľa. Môžeme vďačiť, že sme tu boli. Máme dostatok materiálu na rozbor, aby sme sa mohli posúvať. Rozhodujúce bude nájsť spoločnú reč s klubmi, iba tak sa môžeme navzájom posunúť. Záleží od nás trénerov a klubových funkcionárov, či materiál uchopíme a využijeme v prospech slovenského futbalu," zdôraznil Rusnák.

Výsledky Slovenska na MS 20 ročných v Argentíne
Flashscore

Hráči videli, kde je svetový futbal a v čom sa musia zlepšiť. "Obrovská skúsenosť nielen pre mňa, ale všetkých hráčov. Výsledkami sme dieru do sveta neurobili, no skúsenosti, ktoré sme tu nabrali, nám môžu pomôcť do ďalšej kariéry," uzavrel pre futbalsfz.sk Jambor.