Žiadne kalkulácie. Slovenskí mladíci chcú proti USA na záver skupiny uspieť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žiadne kalkulácie. Slovenskí mladíci chcú proti USA na záver skupiny uspieť
Szolgaiov gól do siete Ekvádoru na body nestačil.
Szolgaiov gól do siete Ekvádoru na body nestačil.
TASR
Víťazstvo s Fidži a prehra s Ekvádorom o gól. To je doterajšia bilancia slovenskej reprezentácie do 20 rokov na majstrovstvách sveta v Argentíne. Zverenci Alberta Rusnáka (49) majú pred sebou posledný duel skupiny, v ktorom narazia na jej favorita - rovesníkov z USA. Z pohľadu ďalšieho priebehu šampionátu ide o dôležitý zápas.

Žiadne kalkulácie

Slovenské futbalové nádeje proti Ekvádoru vyhrávali, keď spoza šestnástky napriahol nechytateľne Szolgai. Lenže postupom času súper prebral iniciatívu a po sérii chýb dokázal tesne pred odchodom do kabín vyrovnať. Po zmene strán bol aktívny a vyťažil aj druhý presný zásah. Na konci súboja mohol vyrovnať Mário Sauer, ale zblízka zlyhal. 

"Zo zápasu sme mohli vyťažiť viac. Sme trochu sklamaní, ale musíme chlapcov podporiť, aby zdvihli hlavu a pripravili sa na tretie vystúpenie. Pôjdeme opäť vyťažiť maximum. Čaká nás iný súper. Nemajú také individuality, ale sú veľmi dobre organizovaní. Ide o kvalitné mužstvo. Je potrebné, aby sme sa pripravili čo najlepšie," priblížil pre futbalsfz.sk ambasádor tímu a bývalý výborný zakončovateľ Martin Jakubko.

Štatistický pohľad na súboj s Ekvádorom
Flashscore

Po druhom dueli čakal reprezentantov, ktorí nastúpili do väčšej časti, regeneračný tréning. Zvyšok absolvoval klasický. Tím si oddýchol, zmenil prostredie a posedel pri dobrej večeri v meste. "Chceli sme zmeniť prostredie a vypadnúť z hotela. Mimo zápasov a tréningov sme tu od rána do večera," doplnil Jakubko. 

Z pohľadu ďalšieho vývoja je stretnutie proti USA dôležité. V prípade víťazstva postúpime do osemfinále priamo. Ak Slováci prehrajú, stále je veľká pravdepodobnosť, že sa zo skupiny do vyraďovacej časti dostanú na základe štyroch najlepších z tretích miest. 

"Nie je dobré kalkulovať. Musíme ísť do toho s tým, že chceme vyhrať. Kalkulácie nemajú zmysel. Poctivo sa pripravíme, odpracujeme to a uvidíme, ako všetko dopadne," uzavrel Martin Jakubko.

Griger chce pomôcť postúpiť 

V druhom zápase zasiahol do hry už aj útočník Adam Griger talianskeho Cagliari. K slovenskej výprave sa pripojil spolu s Bálintom Csókom ako posledný, keďže absolvoval ligové kolo za U19 proti AS Rím. Gólom pomohol k remíze 2:2. 

"Hralo sa mi dobre. Som rád za debut. Je to veľká vec. Nebol to jednoduchý zápas. Nezískali sme ani bod. Verím, že proti USA zabodujeme naplno," zdôraznil Griger. 

Prehľad duelu Slovensko - USA

Od trénera Rusnáka dostal dôveru v 56. minúte, keď na trávniku nahradil Marcelliho. Aj jeden z najtalentovanejších mladíkov vo výbere si uvedomuje dôležitosť záveru skupiny. 

"Bude na nás vyvíjaný tlak. Chceme získať všetky tri body a postúpiť. V tomto je to iné, inak súboj bude rovnaký ako každý iný. Musíme byť proti ním agresívni, sebavedomí a v koncovke efektívni. Chcel by som sa presadiť, dať gól a pomôcť mužstvu k postupu," hlási pred výkopom pre SFZ Adam Griger.

Zápasy USA na šampionáte v Argentíne
Flashscore

Uvedomiť si, kde sa nachádzame

Americkí mladíci uspeli v oboch prípadoch. Ekvádor zdolali jedným gólom a aj keď sa proti Fidži trápili, po zmene strán zužitkovali svoju veľkú prevahu. Tromi gólmi futbalového trpaslíka zdolali. 

"V prvom rade si musíme uvedomiť, čo potrebujeme a kde sa nachádzame. Je to kľúčový zápas. Keď si chceme predĺžiť turnaj a splniť náš cieľ, je potrebné, aby sme bodovali. Jednoznačne sa pripravíme tak, že súpera ideme zdolať. Pôjdeme za víťazstvom. Verím, že mužstvo dokážeme z tohto hľadiska pripraviť," prízvukuje hlavný lodivod Albert Rusnák

Kým otvárací súboj s Fidži sledoval pre trest z tribúny, druhý už viedol z lavičky a nebude na nej chýbať ani v záverečnom skupinovom boji.

"Súper ukázal ofenzívnu kvalitu. Majú vynikajúceho Lunu z Real Salt Lake. Poznám ho. V oboch stretnutiach bol dominantný. Keď boli pod tlakom, spoliehali sa na neho. Vedel z toho vyjsť. Sú veľmi dobre organizovaní. Verím, že nájdeme v defenzíve priestory a eliminujeme ich ofenzívu," uzavrel Rusnák. 

Výkop piatkového duelu s USA
Flashscore