Rozhodla o titule z MS pre Španielsko, následne sa dozvedela o smrti otca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozhodla o titule z MS pre Španielsko, následne sa dozvedela o smrti otca

Carmonová strelila jediný gól finále
Carmonová strelila jediný gól finále Reuters
Kapitánka Španielska a hrdinka finále majstrovstiev sveta vo futbale Olga Carmonová (23) sa po zápase dozvedela, že jej otec zomrel, uviedol v nedeľu španielsky futbalový zväz (RFEF).

Carmonová strelila v 29. minúte gól, ktorý priniesol Španielsku víťazstvo 1:0 nad Anglickom, čím zabezpečila svojej krajine prvý titul majsteriek sveta.

"RFEF s hlbokou ľútosťou oznamuje, že zomrel otec Olgy Carmonovej. Futbalistka sa smutnú správu dozvedela po finále majstrovstiev sveta," uviedol španielsky futbalový zväz na sociálnych sieťach a dodal:

"Olge a jej rodine posielame úprimné objatie vo chvíli hlbokého zármutku. Milujeme ťa, patríš do histórie španielskeho futbalu."

Hovorca RFEF pre agentúru uviedol, že Carmonovej otec dlho bojoval s chorobou a v piatok zomrel. Podľa španielskeho média Relevo sa rodina a priatelia rozhodli, že futbalistke to nepovedia, aby sa mohla sústrediť na najdôležitejší zápas svojho života.

Jej matka a bratia cestovali na Nový Zéland počas skupinovej fázy šampionátu, ale potom sa ponáhľali späť do Španielska. Do Austrálie pricestovali v sobotu, aby podporili obrankyňu Realu Madrid vo finále.