Všetko to utrpenie stálo za to, hovorí kontroverzný tréner Španielska po triumfe na MS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Všetko to utrpenie stálo za to, hovorí kontroverzný tréner Španielska po triumfe na MS

Vilda bozkáva trofej Svetového pohára
Vilda bozkáva trofej Svetového poháraReuters
Španielsky futbalový zväz (RFEF) po nedeľňajšom víťazstve Španielska na majstrovstvách sveta žien dlho nečakal a na sociálnych sieťach zverejnil štipľavý odkaz s fotografiou trénera Jorgeho Vildu (42), ktorý bozkáva trofej pod nápisom "VILDA IN".

Vildovo dlhoročné pôsobenie vo funkcii trénera bolo minulý rok spochybnené, keď 15 hráčok národného tímu poslalo RFEF listy, v ktorých uviedli, že už nebudú hrať za Španielsko, kým on zostane trénerom.

RFEF podporil svojho lodivoda, ktorý napokon priviedol tri futbalistiky späť do tímu na majstrovstvá sveta, zatiaľ čo ostatných 12 nechal doma.

Nedá sa povedať, čo by Španielsko v plnej sile dosiahlo na Novom Zélande a v Austrálii, ale mužstvo, ktoré nastúpilo do lietadla, bolo dosť dobré na to, aby v nedeľu porazilo Anglicko a získalo najväčšiu trofej v hre.

"Vždy som hovoril, že ak by bolo potrebné všetko utrpenie, aby sme sa stali majstrami sveta, stálo by to za to. Bolo to ťažké na osobnej úrovni, ale na tej športovej sme dosiahli výsledky ako nikdy predtým. Som veľmi šťastný, že sme sa stali šampiónmi," zhodnotil kouč víťazného kádra.

Prezident španielskej futbalovej asociácie Luis Rubiales tiež naznačil, že sa nedeľňajším výsledkom cíti ospravedlnený. "Často sa hovorí, že na realizáciu takéhoto úspechu treba trochu času, ja si to uvedomujem," povedal novinárom a doplnil:

"Pracovali sme veľmi tvrdo, hoci boli ľudia, ktorí nás nechceli nechať robiť. Myslím si, že v Španielsku sa musíme naučiť vážiť si pozitívne veci. Nechať ostatných robiť svoju činnosť. Malé percento ľudí, ktorí boli neustále frustrovaní a urazení, sa musí naučiť, že treba nechať ľudí pracovať."

Vilda dostal otázku o svojom vedení dvojnásobnej držiteľky Zlatej lopty Alexie Putellasovej, ktorá strávila väčšinu turnaja na lavičke, a brankárky Rodríguezovej, ktorá bola definitívne vyradená z postu jednotky po prehre 0:4 s Japonskom v skupinovej fáze.

"V skutočnosti to bolo veľmi jednoduché rozhodnutie. Sme národný tím, veľmi rýchlo sme sa stali skvelou skupinou, práve teraz sme rodina a majstri sveta," uviedol tréner.

"Urobili sme šťastnými mnoho miliónov ľudí, ktorí nás sledovali v našej krajine. Cítim sa veľmi hrdý na svoj tím. Nielen na hráčky, ktoré tu boli, ale aj na tie, ktoré sa zúčastňovali počas celej kvalifikácie a tréningových kempov," dodal.