Manchester United mení za Ameriku. Ramsay sa stane najmladším trénerom v histórii MLS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United mení za Ameriku. Ramsay sa stane najmladším trénerom v histórii MLS

Ramsay (vpravo) sa presúva na pozíciu hlavného trénera.
Ramsay (vpravo) sa presúva na pozíciu hlavného trénera.Reuters
Futbalistov Minnesoty United bude od marca viesť Walesan Eric Ramsay. Vo veku 32 rokov sa stane najmladším trénerom v histórii zámorskej MLS, pre post hlavného kouča opustí rolu individuálneho trénera v Manchestri United.

Ramsay začal trénerskú kariéru v roku 2013, keď viedol mládežnícke tímy Swansea. Neskôr pôsobil ako dočasný hlavný kouč treťoligového Shrewsbury či asistent trénera Chelsea do 23 rokov.

V roku 2019 sa stal najmladším britským držiteľom najvyššej trénerskej UEFA Pro licencie. Do Manchestru prišiel v júli 2021 a vlani zastával aj pozíciu asistenta trénera waleskej reprezentácie. Teraz sa presúva do Minnesoty United.

"Som neuveriteľne nadšený, že sa pripojím ku klubu s takou silnou futbalovou kultúrou, oduševnenou fanúšikovskou základňou a skvelou infraštruktúrou. Počas celého procesu som hovoril s mnohými zamestnancami a z každého bolo cítiť vášeň pre posúvanie klubu dopredu," citovala Ramsayho agentúra AP.

"Veríme, že Eric Ramsay je pre nás najlepšia voľba. Jeho skúsenosti s prácou so špičkovými hráčmi, trénermi a personálom na klubovej aj medzinárodnej úrovni idú dokopy s našou víziou," dodal športový riaditeľ klubu Khaled El-Ahmad.

Minnesota - Columbus (sobota, 20:00)