Rodina prišla na správny zápas, smial sa Bowen po hetriku. Kľúčový bol podľa neho Paquetá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodina prišla na správny zápas, smial sa Bowen po hetriku. Kľúčový bol podľa neho Paquetá

Bowen zaznamenal proti Brentfordu svoj prvý hetrik v kariére.
Bowen zaznamenal proti Brentfordu svoj prvý hetrik v kariére.Profimedia
West Ham v pondelok večer zdolal londýnskeho rivala Brentford 4:2, pričom hetrikom sa blysol útočník Jarrod Bowen (27). Navyše bol prvým hráčom, ktorý ho dosiahol, odkedy sa The Hammers presťahovali na London Stadium. "Nevedel som, že som prvý. Bolo to neuveriteľné. Je to zároveň môj premiérový hetrik," tešil sa anglický ostrostrelec, ktorému okrem iného asistoval český obranca Vladimír Coufal (31).

Bowena hnala za gólmi aj rodina, ktorá sa naňho prišla pozrieť."Zvyčajne na zápasy nechodia. Vybrali si ten správny. Odteraz budú musieť chodiť každý týždeň," žartoval päťnásobný anglický reprezentant v rozhovore pre klubový web.

Pokiaľ ide o West Ham, ktorý v pondelok vyhral v tomto roku vôbec prvýkrát, Bowen dúfa, že presvedčivý výkon celok povzbudí. "Máme na čom stavať. Dobré tímy musia vyhrávať zápas za zápasom. Teraz nás čaká Everton, musíme u nich zvíťaziť," zamyslel sa.

Štatistiky Bowena proti Brentfordu.
Štatistiky Bowena proti Brentfordu.Opta by StatsPerform/Profimedia

Tréner domácich David Moyes uznal, že jeho mužstvo sa proti Brentfordu zlepšilo najmä v premieňaní šancí. "V posledných týždňoch sme nehrali vždy zle. Stále to nie je dokonalé, ale veľmi sme sa zlepšili. Samozrejme, môžete vidieť najmä Jarroda, ale aj Lucas (Paquetá) a Tomáš (Souček) mali šance, ktoré nevyužili," skonštatoval po stretnutí.

"Veľmi nám pomohol návrat Lucasa," potvrdil Bowen slová škótskeho manažéra, ktorý veril, že Paquetá mužstvo pozdvihne."Nie je to len o tom, čo dokáže s loptou. Vždy bojuje, získava výhodné pozície a otravuje súpera," dodal autor hetriku.

"Je jasné, že Jarrod je rád za návrat Lucasa. Spolu s Mo (Kudusom) mu poskytujú skvelé služby z krídel," pokračoval Moyes. "Každý, kto nás sledoval, sa musel tešiť na Lucasov návrat. Jeho súhra s Emersonom je neuveriteľná," doplnil skúsený lodivod, ktorému na konci sezóny vyprší zmluva a práve 26-ročný Brazílčan by mohol nepriamo rozhodnúť o jeho zotrvaní.

West Ham je v tabuľke Premier League na ôsmom mieste s 39 bodmi, triumf prerušil sériu troch prehier. Najbližší zápas odohrajú The Hammers v sobotu, keď sa v Liverpoole stretnú s Evertonom.

West Ham - Brentford 4:2