Stále je pri chuti. Benzema prekonal ďalší rekord a zapísal sa do histórie MS klubov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stále je pri chuti. Benzema prekonal ďalší rekord a zapísal sa do histórie MS klubov

Benzema prepísal históriu gólom do siete Aucklandu.
Benzema prepísal históriu gólom do siete Aucklandu.AFP
Karim Benzema (35) je zberateľom trofejí aj výnimočných míľnikov a v tomto týždni zaznamenal do kroník ďalší rekordný zápis. Stal sa prvým hráčom v histórii, ktorý skóroval v štyroch rôznych ročníkoch majstrovstiev sveta klubov. Tento rok ich hrá v drese saudskoarabského tímu Al-Ittihad.

Benzema dokázal skórovať v úvodnom zápase tohtoročnej edície tradičnej klubovej súťaže medzi úradujúcim šampiónom Saudi Pro League a novozélandským tímom Auckland City.

Francúzsky kapitán ázijského tímu zavŕšil víťazstvo svojho tímu 3:0 pekným zakončením po prihrávke spoluhráča Muhannada Al Shanqitiho. Bol to jeho piaty gól v šiestich vystúpeniach na MS klubov. Viac presných zásahov na nich strelili len jeho bývalí spoluhráči z Realu Madrid - Gareth Bale (6) a Cristiano Ronaldo (7).

Bývalý francúzsky reprezentant sa s Realom predstavil na turnaji päťkrát (2014, 2016, 2017, 2018 a 2022) a vo všetkých prípadoch spolu so svojimi španielskymi spoluhráčmi zdvihol nad hlavu trofej. Tento rok po prvýkrát hrá vo farbách iného tímu - Al Ittihad.

Čo sa však nezmenilo, je to, že stále dokáže byť veľmi produktívny. V roku 2014 strelil gól v semifinálovom zápase proti mexickému Cruz Azul, potom skóroval v roku 2016 v semifinále proti ďalšiemu mexickému tímu Club América, následne vo finále proti Kashima Antlers a tiež v minuloročnom finále proti Al-Hilal, napriek tomu, že na rozhodujúci zápas prišiel až na poslednú chvíľu a cestu do finále mu vybojovali spoluhráči. V rokoch 2017 a 2018 vyšiel naprázdno.

Šancu pridať ďalšiu ranu bude mať v piatkovom štvrťfinále proti legendárnemu egyptskému klubu Al Ahly. Víťaz tohto duelu sa v semifinále stretne s brazílskym Fluminense, ktoré nedávno vyhralo finále Copa Libertadores proti argentínskej Boce Juniors.

Benzemova bilancia na doterajších šiestich klubových šampionátoch je 10 zápasov a 5 gólov. Vo všetkých stretnutiach nastúpil v základnej zostave a len štyrikrát bol vystriedaný, pričom odohral 872 minút.