Získa Messi po Zlatej lopte i ocenenie v ankete FIFA? Nominovaní sú aj Mbappé a Haaland

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Získa Messi po Zlatej lopte i ocenenie v ankete FIFA? Nominovaní sú aj Mbappé a Haaland

Vyhrá Messi, Mbappé alebo Haaland?
Vyhrá Messi, Mbappé alebo Haaland?Twitter / @FIFAWorldCup
Obhajca trofeje Lionel Messi (36), Kylian Mbappé (24) a Erling Haaland (23) sú v užšej nominácii na najlepšieho futbalistu sveta v ankete medzinárodnej federácie FIFA. Rovnaká trojica sa zišla aj vo finále Zlatej lopty, ktorú v októbri ôsmykrát získal práve Messi.

Aj anketu FIFA, ktorá od roku 2016 nesie názov The Best, môže Messi ovládnuť po ôsmy raz a vylepšiť svoj vlastný rekord. Naposledy ju vyhral vo februári, keď federácia brala do úvahy výkony od leta 2021 až do vlaňajších jesenných majstrovstiev sveta v Katare, na ktorých Argentínčania triumfovali.

Spolu s hviezdou Interu Miami sa do užšieho výberu dostali aj jeho bývalý francúzsky spoluhráč z PSG Mbappé a nórsky kanonier Haaland z Manchestru City. Anglický klub, ktorý v uplynulej sezóne dosiahol tituly v Lige majstrov, Premier League a FA Cupe, mal v širšej 12-člennej nominácii ďalších päť zástupcov. U žien sa rozhodne medzi trojicou, ktorú tvoria dve španielske majsterky sveta Aitana Bonmatíová, Jenni Hermosová a Linda Caicedová z Kolumbie.

FIFA zohľadnila výkony od 19. decembra 2022, teda po skončení majstrovstiev sveta v Katare, do 20. augusta. V ankete hlasujú kapitáni a tréneri národných tímov, fanúšikovia a zástupcovia médií. Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční 15. januára v Londýne.