Belasá deštrukcia Podbrezovej, ViOn s Michalovcami opäť bez víťazstva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Belasá deštrukcia Podbrezovej, ViOn s Michalovcami opäť bez víťazstva

Futbalisti Slovana si na Horehroní schuti zastrieľali.
Futbalisti Slovana si na Horehroní schuti zastrieľali.TASR
Futbalisti Zlatých Moraviec remizovali v sobotňajšom zápase 17. kola Niké ligy s Košicami 1:1. Zostali na poslednom 12. mieste tabuľky a naďalej čakajú na prvé víťazstvo v ročníku. Podobne obišli na na Zemplíne domáce Michalovce so Skalicou. Úplne iné starosti mala Podbrezová, doma schytala debakel od bratislavského Slovanu 0:6.

Zlaté Moravce - Košice 1:1

Štart mali hostia ako z rozprávky. Medved si zbehol na prihrávku Faška za obranu, dostal sa pred Nagya, ktorý ho nemohol zastaviť inak, ako faulom a následnou penaltou. Aj preto ho nechal na pokoji a košický útočník z desiatich metrov prekonal Knoblocha. Gólman ViOn-u musel zasahovať o malú chvíľu, keď ranu autora úvodného gólu z 25 metrov vyškriabal nad brvno.

Autori gólov dostali najvyššie známky.
Autori gólov dostali najvyššie známky.Flashscore

Do štvrťhodiny trafil na druhej strane žrď Majdan, na opačnom konci zase neuspeli Faško ani Qose. Zlaté Moravce prevzali iniciatívu, výsledkom bolo vyrovnanie. Jakub Švec z ľavého krídla vnikol do šestnástky a technickou strelou pravačkou vyrovnal.

Viac gólov nepadlo, hoci v šanciach boli domáci debutant Stareček, opäť Medved s Faškom či striedajúci Brenkus. Rozostupy medzi poslednými tromi celkami v tabuľke sa pred posledným kolom roku 2023 a po jubilejnom 500. zápase ViOn-u v najvyššej súťaži nezmenili.

Michalovce - Skalica 1:1

V hernej i výsledkovej mizérii pokračujú aj Zemplínčania. Na svojom trávniku nedokázali uspieť ani so Skalicou. Remízu museli naháňať od šiestej minúty, keď poslal hostí do vedenia Nagy. Domáci vyrovnali v 28. minúte. Presadil sa uzdravený navrátilec do zostavy Marcin. Skaličania pretrhli sériu troch duelov po sebe bez bodu. Hráči Petra Struhára zaznamenali šiestu deľbu bodov v ročníku.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Podbrezová - Slovan Bratislava 0:6

"Belasí" prišli v predchádzajúcom kole o sériu desiatich výhier po sebe, keď doma remizovali s Ružomberkom. Svoj hnev si preniesli na Horehronie, kde to schytala Podbrezová so všetkým. Zverenci Vladimíra Weissa boli nezastaviteľní už v prvom dejstve, v ktorom strelili štyri góly. Stačilo im na to prakticky pätnásť minút. Najaktívnejší bol Tigran Barseghjan, ktorý na dva zásahy prihral, následne premenil pokutový kop.

Štatistika belasých hodov na Horehroní.
Štatistika belasých hodov na Horehroní.Flashscore

Defenzíva "Železiarov" neexistovala ani po zmene strán. Richard Ludha mal čo robiť, aby zabránil úplnej katastrofe. Napriek šiestim inkasovaným gólom, keďže po prestávke sa presadil ešte raz Čavrič a v závere Strelec. Slovan znova odskočil na čele tabuľky Žiline na rozdiel štyroch bodov. Podbrezovej sa zo štvrtej priečky vzďaľuje najlepšia trojica. Aktuálne má na tretiu Trnavu manko štyroch bodov.