Niké liga ONLINE: DAC pod Muňozom ešte neinkasoval, Trenčania sa trápia v koncovke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: DAC pod Muňozom ešte neinkasoval, Trenčania sa trápia v koncovke

Aktualizované
Xisco Muňoz na lavičke DAC ešte neprehral.
Xisco Muňoz na lavičke DAC ešte neprehral.Profimedia/Flashscore
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa dostal k záveru jesennej časti, na rad prichádza 17. kolo. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 17. KOLA

PIATOK

Žilina - Trnava 1:0

Sumár.

SOBOTA

Michalovce - Skalica 1:1

Podbrezová - Slovan Bratislava 0:6

Návrat.

Zlaté Moravce Košice 1:1

Sobotný sumár.

NEDEĽA

Ružomberok - Banská Bystrica 2:1

Dunajská Streda - Trenčín 0:0

Nedeľný sumár.

Výsledkový sumár 17. kola Niké ligy.
Výsledkový sumár 17. kola Niké ligy.Flashscore

NEDEĽA

19:45 - V posledných piatich kolách strelili trenčianski futbalisti iba jeden gól. Práve strelecká mizéria ich stojí lepšie výsledky. "Bod sa máli, 70 minút sme hrali vo výhode. Červené karta nám viac asi uškodila ako pomohla, dovtedy hrali domáci s nami otvorene. Potom sa zatiahli. Ťažko si vytvárame šance, keď hrajú piati vzadu," hodnotil Artur Gajdoš.

19:35 - Dunajskostredčania pod vedením Xisca Muňoza neprehrali a v troch kolách ani neinkasovali. "Nebol to ľahký zápas, dostali sme rýchlo červenú, myslím, že hlúpu. Podali sme veľmi dobrý tímový výkon, dobre sme bránili, nakoniec sme mali šance, mohli sme vyhrať, nestalo sa. Berieme aj bod," priblížil po záverečnom hvizde Filip Kaša.

Štatistika súboja.
Štatistika súboja.Flashscore

19:30 - Zverenci Iliju Stolicu ťahajú sériu bez víťazstva už osem kôl. Na Žitnom ostrove im nepomohla ani sedemdesiatminútová prevaha o jedného hráča v poli naviac, keďže červenú kartu videl domáci Barišič. Súboj sa skončil bez gólov.

18:00 -  "Celý prvý polčas sme nehrali dobre. V porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi nám chýbal predovšetkým pohyb a organizácia defenzívy. Tiež v osobných súbojoch sme boli ďaleko od hráčov a z jednej situácie sme dostali gól. Potom sme prežili druhú veľkú šancu súpera. V druhej polovici sme museli priniesť na ihrisko viac ofenzívnych hráčov. Pomohli sme si štandardkou a napokon sme výsledok otočili," prezradil svoje pocity po obrate a troch bodoch ružomberský Ondřej Smetana.

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

17:45 - "Svojim chlapcom nemôžem absolútne nič vyčítať. So zápasom sa vyrovnali chlapsky. Stretnutie ovplyvnilo, že sme v prvom polčase nevyužili naše šance. Keby mužstvo získalo vyššie vedenie, zápas by bol možno iný. V druhom polčase domáci dali dva góly a potom si to ustrážili. My sme však aj v tejto časti stretnutia mali veľa situácii v šestnástke, no už nič nám nepadlo a odchádzame bez bodu," hodnotil prehru Mário Auxt.

17:00 - Ružomberok dokázal pred svojimi fanúšikmi otočiť nepriaznivý vývoj a získať ôsmy bod za posledné štyri kolá. Rozhodujúci zásah na 2:1 strieľal Chrien. Banská Bystrica čaká na trojbodový zápis dve kolá.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

14:00 - "Chceme zvíťaziť. Máme veľkú motiváciu. Všetci vieme, že nám chýbajú góly a pokoj v zakončení. Keď budeme tvrdo pracovať, výsledky prídu. Dunajská Streda je kvalitný súper. Ideme tam s cieľom vyhrať a skórovať," priblížil pred výkopom Samuel Kozlovský pre astn.sk.

Posledné výsledky Trenčína.
Posledné výsledky Trenčína.Flashscore

13:15 - Xisco Muňoz nemôže, podľa klubového webu, počítať s dlhodobo zranenou trojicou Gavrič, Csinger a Urblík. Otázny je štart stopéra Risvanisa. Svalové problémy hlásil po predchádzajúcom kole útočník Gouré.

12:55 - "Pozorne sme si pozreli zápasy Trenčína z tejto sezóny, videli sme, akým štýlom hrajú, ako posúvajú svojich krajných obrancov do stredu poľa. Majú nebezpečných krídelníkov a pozor si musíme dať aj na ich štandardné situácie a prechod do útoku," prezradil pre dac1904.sk španielsky lodivod.

12:35 - Po príchode na Žitný ostrov stavil Xisco Muňoz najmä na pevnú defenzívu. Vo svojich dvoch vystúpeniach ani raz neinkasoval. Jeho defenzíva odolala ViOn-u a rovnako tak Banskej Bystrici.

Posledné merania síl.
Posledné merania síl.Flashscore

12:00 - Ružomerčania naďalej nemôžu v nedeľu počítať s dvojicou Kristóf Domonkos a Štefan Gerec, obaja nie sú k dispozícii pre zranenia. Prvý menovaný hral naposledy ešte 6. oktobra, druhý 4. novembra. V lige sa sumárne postarali o sedem gólov (šesť ich dali, na jeden prihrali).

11:30 - K súperovi a jeho úspešnosti na vonkajších ihriskách sa vyjadril aj lodivod "Ruže" Ondřej Smetana na webe mfkruzomberok.sk: "Ich spôsob hry ich k tomu možno aj trošku predurčuje, ale je to veľmi kvalitný tím, ktorý je dlho spolu. Mix skúsených futbalistov, kvalitných hráčov. Vieme, čo nás čaká. Musíme sa na nich dobre pripraviť, eliminovať ich a sústrediť sa aj viac na našu ofenzívu."

10:30 - "Keď sme hrali s Dunajskou, poveternostné podmienky boli ťažké, ale ihrisko bolo fajn, dalo sa hrať. Uvidíme, čo nás čaká v Ružomberku, terén bude asi horší, ale musíme na to vedieť zareagovať. To, že trénujeme na umelej tráve, je aj pre to, aby chlapci trénovali na pevnom podklade, aby tréning mal nejaký význam. Dôležitá bude samotná reakcia v zápase na podmienky," povedal Auxt o podmienkach, ktoré jeho tím v nedeľu čakajú.

10:00 - Mužstvo spod Urpína by malo vycestovať do Ružomberka v plnej sile. "Najdôležitejšie je, že chlapci sú zdravotne v poriadku, všetci sú pripravení nastúpiť," citoval web mfkdukla.sk trénera Banskobystričanov Mária Auxta po štvrtkovom tréningu.

09:30 - V posledných piatich vzájomných zápasoch vyhral Ružomberok dva, tri sa skončili nerozhodne. Ostatný odohrali v septembri a skončil remízou 1:1. Pri porovnaní ofenzív je na tom lepšie banskobystrická - 30 gólov, zatiaľ čo ružomberská strelila šestnásť. V defenzíve sú na tom prakticky rovnako. Ružomberčania inkasovali 25-krát, hráči Dukly lovili loptu zo siete v 23 prípadoch.

Posledných päť vzájomných súbojov Ružomberka a Banskej Bystrice.
Posledných päť vzájomných súbojov Ružomberka a Banskej Bystrice.Flashscore

09:00 - Na druhej strane stojí Banská Bystrica. Mužstvo, ktoré má mimo vlastný štadión lepšiu formu než pred svojimi tribúnami (5-2-1). Lepšie od Dukly sú na tom vonku iba Trnava a Slovan. Podobne ako ich najbližší súper, aj futbalisti spod Dukly ťahajú trojzápasovú sériu bez prehry (2-1-0).

08:30 - Ružomberok prechádza pozitívnym obdobím. Po nielen výsledkovom, ale najmä hernom trápení, sa zverenci Ondřeja Smetanu odrazili k lepším zajtrajškom. V ostatných troch kolách neprehrali (1-2-0). V prípade, že v nedeľu uspejú, posunú sa pred ôsmu Skalicu, ktorá má rovnako 18 bodov.

08:00 - Sedemnáste kolo Niké ligy sa uzavrie v nedeľu. Prv Ružomberok privíta Banskú Bystricu. Pôvodne sa malo hrať už v sobotu, no pre nevyhovujúce poveternostné podmienky sa kluby dohodli na posunutí duelu. Od 17:30 sa Dunajská Streda predstaví doma proti Trenčínu, v prípade triumfu môže DAC poskočiť na štvrté miesto.

SOBOTA

18:25 - Od príchodu Jána Kozáka ml. pôsobia Košičania na trávniku aktívnym dojmom. Vytvárajú si šance a v poslednom období sa im začína dariť preklenúť nepriaznivé obdobie prehier.

"Do Moraviec sme išli s istým zámerom, cieľom bolo získať nejaké body. Pomohol nám rýchly gól, mohli sme pridať aj druhý. Naopak prišla kontra domácich a vyrovnávajúci gól. Hrať na takomto teréne je náročné, ale dalo sa. Je rok 2023, prišlo rozhodnutie hrať, tak sa hralo. Nakoniec bod berieme a odchádzame spokojní," uviedol Kozák ml.

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

18:15 - Zlatomoravčania síce opäť nevyhrali, ale po piatich prehrách aspoň remizovali. "Celý týždeň sa u nás niesol s takým imperatívom, že konečne chceme vyhrať. Dostávame lacné góly, či v Dunajskej po aute, doma so Žilinou a dnes opäť hneď v úvode stretnutia čo s nami otriaslo. Vypracovali sme si nejaké šance, dali sme krásny gól a boli tam ešte nejaké možnosti, ale tie mal aj súper. Cez polčas som musel zvýšiť hlas. Musíme hrať s tými hráčmi ktorých máme k dispozícii. Pred dvomi dňami som si myslel, že na tomto teréne sa hrať nebude, ale klobúk dole pred ľuďmi, ktorí na tom ihrisku urobili prakticky nemožné," priblížil svoj pohľad Michal Hipp.

18:00 - Po vysokom triumfe na Horehroní neskýrval spokojnosť tréner Weiss. Premiérovo po návrate Podbrezovej do ligy od nej "belasí" neinkasovali.

"Keď vyhráte vonku s ťažkým súperom ako je Podbrezová a ešte k tomu takýmto rozdielom, musíte byť spokojný i šťastný. A to aj som, pretože sme podali koncentrovaný výkon, boli sme veľmi disciplinovaní, dobre sme sa pripravili na kvalitného súpera počas týždňa. Hrali sme aj takticky dobre, malo to hlavu i pätu. Ukázali sme kvalitu. Bol to náš najlepší zápas pod mojím vedením vonku."

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

17:45 - "Železiari" zaznamenali v sobotu druhú najvyššiu prehru v najvyššej slovenskej súťaži. Prvá prišla v novembri 2017, rovnako doma, proti AS Trenčín 1:8.

"Bol to pre nás najdôležitejší zápas v sezóne, ale na ihrisku to vyzeralo obrátene. Súper nás prevýšil vo všetkom. Mali sme veľmi veľa nedostatkov a Slovan to využil. Výsledok zodpovedá dianiu na ihrisku. Nie som schopný takto krátko po skončení zápasu porozumieť tejto anomálii z našej strany, môžem iba pogratulovať súperovi, ktorý bol vo všetkom lepší. My sme nemali zbrane na to, aby sme silnému súperovi konkurovali," hľadal ťažko slová Roman Skuhravý.

17:10 - Bez víťazstva obišli futbalisti Michaloviec. So Skalicou prehrávali, ale ešte v prvom polčase dokázal vyrovnať Marcin. Pre najlepšieho hráča Zemplínčanov to bol šiesty presný zásah v ročníku. Záhorací pretrhli trojzápasovú šnúru bez bodu.

Štatistický pohľad na remízu zo Zemplína.
Štatistický pohľad na remízu zo Zemplína.Flashscore

17:05 - Rovnako na sedemnásty pokus nedokázali ani hráči Zlatých Moraviec v aktuálnej sezóne vyhrať. Na svojom "trávniku" pri Žitave si delili bod s nováčikom z Košíc. Navrátilec medzi elitu viedol gólom Medveda, ale Zlatomoravčania dokázali odpovedať pekným zásahom Šveca.

Štatistika remízy vo ViOn aréne.
Štatistika remízy vo ViOn aréne.Flashscore

17:00 - Z dvoch najlepších ofenzív prebiehajúceho ročníka ukázala svoje kvality hosťujúca - "belasá". Na Horehroní domácich vôbec nešetrila a Ludhu prekonala šesťkrát. Po 17. kolách tak má na konte 43 presných zásahov. 

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

14:15 - "Očakávam futbalový boj na extrémne náročnom teréne. Pre oba tímy je to nesmierne dôležitý zápas, a tak to aj podľa môjho názoru bude na ihrisku vyzerať. Do každého stretnutia ideme s cieľom bodovať. V tomto bude pre nás motivácia naviac, pretože prípadné víťazstvo nás posunie bližšie k záchrane v súťaži,“ vyjadril sa Skaličan Rudzan pre mfkskalica.sk

Skalické výsledky.
Skalické výsledky.Flashscore

14:05 - "Čaká nás mimoriadne dôležitý zápas. Skalica je silný protivník. Ideálnym súperom na zabodovanie rozhodne nie je. Takým ale nie je nikto v lige. My už musíme bodovať naplno a nemôžeme pozerať, komu budeme čeliť. Doma chceme konečne vyhrať," zdôraznil Lukáš Šimko pre klubý portál. 

Posledné výsledky Michaloviec.
Posledné výsledky Michaloviec.Flashscore

13:35 - Viac ako polrok čakajú na triumf aj hráči Michaloviec. Zaujímavosťou je, ako uvádza web mfkzemplin.sk, že doma v roku 2023 vyhrali iba raz a to v poslednom kole minulej sezóny, keď zdolali Zlaté Moravce. 

12:30 - Ako informuje ďalej fcvion.sk, okrem vykartovaného Matúša Čonku vypadol čerstvo aj Branislav Sluka, ktorého trápi zlomenina v ruke. Už skôr laborovali Gergely Tumma, Milan Kvocera, Matej Moško a Matej Slávik. Debutovať v Niké lige by mal Róbert Stareček. 

Posledné výsledky ViOn-u.
Posledné výsledky ViOn-u.Flashscore

12:20 - Zlatomoravčanov čaká sedemnásta príležitosť v tejto sezóne na prelomenie víťaznej mizérie. Vo veľmi dôležitom súboji privítajú Košice. Bude to ich jubilejné 500. vystúpenie v najvyššej súťaži. 

12:00 - "Od Podbrezovej očakávame snahu o tlak i aktívnu hru. Snaží sa o typický útočný štýl. Verím, že aj ihrisko bude priať obom tímom, keďže nastúpi viacero technických hráčov. Ak to terén v súčasných poveternostných podmienkach umožní, môže to byť veľmi zaujímavý zápas," reagoval pred výkopom asistent trénera "belasých" Boris Kitka pre skslovan.com.

11:45 - Posledných päť meraní síl prinieslo dve víťazné radosti Podbrezovej a tri Slovanu. Naposledy sa obaja stretli v septembri, pričom "belasí" dotiahli duel do zdarneho konca 3:2. Na Horehroní prehrali z posledných piatich stretnutí iba v jednom prípade. Trikrát vyhrali, podobne ako pri poslednej návšteve v marci (2:1).

Posledné vzájomné duely.
Posledné vzájomné duely.Flashscore

11:35 - Podbrezovú čaká domá posledný tohtoročný duel. Chýbať bude líder defenzívy Marek Bartoš, ktorého zastaví trest za žlté karty. Po návrate do najvyššej súťaže sa proti Slovanu vždy dokázala v piatich prípadoch gólovo presadiť. Na svojom trávniku sú tretí najlepší tím ligy. Ich neporaziteľnosť im tam naposledy prekazila Trnava. 

11:10 - "Za dva a pol roka, ako som na Slovensku, tak Slovan má najlepšiu športovú formu. Sadla im základná zostava a ja počítam, že tu budú hrať s tým najlepším, čo majú, keďže nemajú vložené stretnutie. Bude to pre nás previerka so všetkým. Hovorím to aj hráčom, nie je nič viac ako hrať proti Slovanu a je len na nás ako sa s tým popasujeme," priblížil Roman Skuhravý pre zpfutbal.sk

10:50 - Kým na Liptove súboj museli preložiť, na Horehroní je všetko pripravené na príchod obhajcu majstrovskej trofeje. "Železiari" informujú na svojich sociálnych sieťach, že urobili maximum pre regulárne podmienky. 

10:30 - Ako ďalej informoval tréner nováčika, východniarom bude pri Žitave chýbať autor otváracieho zásahu zo súboja proti Michalovciam Tidjani Anane, na druhej strane sa vráti na súpisku po odpykaní trestu Oleksandr Golikov. Otáznik visí nad štartom ľavého obrancu Jána Mizeráka.

10:00 - "Je to podobný tím ako naposledy MFK Zemplín. Majú určite na viac, než poslednú priečku v tabuľke. Zlaté Moravce majú zaujímavé mužstvo a rozhodne vedia podkúriť aj súperom z vyšších priečok tabuľky. Proti nám budú chcieť určite zabodovať, pretože sa potrebujú posunúť vyššie," vyjadril sa na margo ViOn-u lodivod Košičanov Ján Kozák ml. 

09:45 - Najlepšie ofenzívy sa stretnú na Horehroní. Ako Podbrezová, tak aj Slovan strelili v 16 stretnutiach po 37 gólov. O jeden menej svieti na konte Žiliny, tá však má za sebou piatkový duel s Trnavou.  

09:00 - Na Zemplíne to bude bitka tímov, ktorým sa nedarí doma a vonku. Pred vlastnými divákmi majú Michalovčania z ôsmich zápasov tri remízy a päť prehier. Záhoráci na štadiónoch súperov získali zhodne jednu výhru a remízu, no šesťkrát ťahali za kratší koniec. 

08:15 - Na programe tak budú len tri stretnutia. Michalovce a Zlaté Moravce budú chcieť v sezóne premiérovo vyhrať proti Skalici, respektíve Košiciam, zatiaľ čo Podbrezová privíta lídra tabuľky.

07:30 - Začíname zhurta. Súboj medzi Ružomberkom a Banskou Bystricou, ktorý bol pôvodne naplánovaný na sobotu 15:00, sa posúva na nedeľu v rovnakom čase z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok po vzájomnej dohode klubov.

PIATOK

20:10 - "V takýchto zápasoch je dôležité, kto dá prvý gól. Mohli sme ho dať prvý my, mal tam Bukata šancu, no nedal. V nadstavenom čase sme dostali gól, čo bol pre nás najhorší čas a Žilinu to povzbudilo. V druhom polčase sme si už nedokázali vypracovať toľko šestnástkových akcií a hoci sme v závere mali tlak, tak sme nemali gólové šance," reagoval na porážku kouč Spartaka Michal Gašparík.

20:00 - "Boli sme efektívnejší, hoci zápas bol pomerne vyrovnaný. Dali sme gól do šatne, čo nás povzbudilo. Upravili sme niektoré veci v útoku a kládli dôraz na defenzívu, čím sme uhájili výhru 1:0. Mrzí ma, že sme boli zbrklí v situáciách, kedy sme mohli rozhodnúť zápas a to nás trápi dlhší čas, hoci sa tomu na tréningoch venujeme," vravel po stretnutí tréner domácich Jaroslav Hynek.

19:30 - Premiérovo v sezóne spoznal trnavský Spartak príchuť prehry na pôde súpera. V predohrávke 17. kola nestačil pod Dubňom na domácu Žilinu (0:1). 

16:30 - V dueli 6. kola aktuálneho ročníka, v ktorom Žilinčania zvíťazili v Trnave 2:0 (3. septembra, góly Stojčevski, Addo), sa skončilo niekoľko sérií: Bol to prvý triumf MŠK vo vzájomných stretnutiach od 13. marca 2021 (doma 2:1). Medzitým Spartak neprehral 9-krát (5 víťazstiev, 4 remízy).

15:00 - Dnešní súperi odohrali v najvyššej súťaži 139 vzájomných zápasov. Žilina vyhrala

54-krát, Spartak 47-krát a v 38 prípadoch sa zrodila remíza.

Posledné výsledky Trnavy.
Posledné výsledky Trnavy.Flashscore

14:20 - Spartak vyhral posledných šesť súbojov vonku (päťkrát o gól). Takúto úspešnú sériu nemal ani v majstrovskej sezóne 2017/18, keď u súperov triumfoval maximálne štyrikrát v rade. Odvtedy bodovali vonku naplno aj 5-krát v rade od septembra do novembra 2021.

13:40 - Trnava ťahá šnúru piatich víťazstiev. Od septembrovej prehry so Žilinou stratila body len

dvakrát, v oboch prípadoch doma (2:2 s Ružomberkom a 1:2 so Slovanom). Zvyšných deväť stretnutí vyhrala.

Posledné výsledky Žiliny.
Posledné výsledky Žiliny.Flashscore

13:05 - Bilancia posledných 10 vzájomných zápasov, v ktorých bola Žilina domácim

mužstvom, je 5-2-3 z jej pohľadu. 

12:30 - Podarí sa Dávidovi Ďurišovi zaknihovať desiaty gól v ročníku? Momentálne ich má na konte deväť. S piatimi záshami ho z možných účastníkov piatkového súboja nasledujú v poradí spoluhráč Henry Addo a dvojica z Trnavy: Philip Azango a Michal Ďuriš.

11:30 - "Vieme, že sú pred nami a naše víťazstvo by znamenalo, že by sme ich preskočili v tabuľke a už by sa na to lepšie pozeralo. Rešpektujeme, že Žilina je doma silná, na umelke sú nepríjemní, ale už sme tam hrali veľa zápasov a vo viacerých sme ich takticky predčili. Tréneri ušili dobrú taktiku a my sme to do bodky splnili," vyjadril sa hráč Trnavy Martin Mikovič pre fcspartaktrnava.com.

10:30 - "Budeme hrať doma, čo je pre nás skvelé. Tešíme sa na piatok, Trnava má skúsený tím. Navyše level náročných európskych súbojov ju dostane do úplne inej hernej presnosti a vyzretosti. Trnavský štýl je známy, tréner Gašparík sa na to spolieha a netají sa tým, že nechce riskovať a hrá pragmaticky na výsledky. Zrejme nás to v piatok čaká. My musíme byť pripravení na všetky alternatívy, pričom doma sme s týmto ich štýlom v minulosti mali problémy," cituje klubový web Žiliny trénera Jaroslava Hyneka.

09:30 - V posledných piatich vzájomných zápasoch vyhrala Žilina raz, Trnava dvakrát a v dvoch prípadoch sa rozišli zmierlivo. Posledné meranie síl sa odohralo v septembri, pričom futbalisti spod Dubňa vyhrali vonku 2:0. Doma však žlto-zelení bodovali proti červeno-čiernym naplno naposledy v marci 2021. Odvtedy trikrát prehrali a v apríli remizovali.

Posledné vzájomné súboje Žiliny a Trnavy.
Posledné vzájomné súboje Žiliny a Trnavy.Flashscore

09:00 - Trnave patrí tretie miesto (10-3-3). Márne by sme na pôde súpera hľadali tím s lepšou bilanciou (6-2-0). Gašparíkovci neprehrali vonku ani raz. Vezú si so sebou aj kompaktnú defenzívu mimo svoj štadión - osem inkasovaných gólov.

08:30 - Žilinčania sú na druhej priečke a v miernej - bodovej - výhode (11-2-1). Pred svojimi fanúšikmi majú spomedzi nikéligistov najlepšiu formu (7-0-1). O bod lepšiu než bratislavský Slovan (20), ktorý ako jediný na domácom trávniku v prebiehajúcom ročníku neprehral. Pod žilinským Dubňom zverenci Jaroslava Hyneka v ostatných štyroch súbojoch vyhrali štyrikrát. Dokopy strelili 11 gólov a päť inkasovali.

08:00 - Dianie na futbalových trávnikoch v predposlednom hracom víkende roka 2023 otvoria od 17:30 hráči Žiliny a Trnavy.

Keď sa tímy stretli v 6. kole tohto ročníka, Žilina rozhodla o svojej výhre gólmi v 59. a 62. minúte.
Keď sa tímy stretli v 6. kole tohto ročníka, Žilina rozhodla o svojej výhre gólmi v 59. a 62. minúte.Flashscore

ŠTVRTOK

20:00 - Kapitán futbalistov bratislavského Slovana Vladimír Weiss mladší sa pre zdravotné problémy v tomto kalendárom roku na trávniku už neobjaví. Ofenzívny ťahúň úradujúceho majstra chce v nadchádzajúcom období vyvinúť maximum pre doliečenie achilovky, ktorá ho dlhšie limituje. Viac v článku.

19:00 - Stredopoliar Stanislav Danko predĺžil zmluvu v MFK Zemplín Michalovce do konca sezóny 2024/2025. Hráči Michaloviec sú po 16 odohratých zápasoch na predposlednom 11. mieste Niké ligy, na ktorom majú dvojbodový náskok na posledné Zlaté Moravce. Viac v článku.

18:00 - Trenčiansky kapitán Bariš a ružomberský záložník Zsigmund nazbierali už sedem žltých kariet. Ani minútu zatiaľ na ihrisku z hráčov v poli nechýbali Oravec, Kováčik (obaja Podbrezová), Kmeť, Kozlovský, Stojsavljevič (všetci Trenčín), Willwéber (Banská Bystrica) a Šindelář (Košice).

17:00 - Počas doterajších šestnástich kôl zaznamenala najvyšší počet striel na bránu Podbrezová (116), na druhom mieste je Žilina (103) a prvé trio dopĺňa Slovan (98). Trnavčania sa až 50-krát ocitli v ofsajde. Najčastejšie faulujú hráči Banskej Bystrice (224), ale nezaostávajú ani Podbrezovčania (223) a Spartakovci (222). Slovan sa môže pýšiť najvyšším počtom prihrávok (8061), ale v úspešnosti je o rovné jedno percento lepší Trenčín (82,5 %). ViOn nazbieral už 36 žltých kariet. Slovan strieľa najčastejšie góly v prvom polčase (18), v druhom zas dominuje Podbrezová (21).

Polievka má v tejto sezóne výborné štatistiky.
Polievka má v tejto sezóne výborné štatistiky.Flashscore

16:00 - V stredu sa uskutočnil žreb štvrťfinále Slovenského pohára, v hre je ešte deväť účastníkov z Niké ligy. Dunajská Streda narazí na Ružomberok, Skalica cestuje k treťoligovým Lipanom. Lepší z osemfinálového duelu medzi Slovanom a Žilinou vyzve Podbrezovú, Michalovce zas privítajú úspešnejšieho zo súboja medzi Košicami a Trnavou.

15:00 - Do sedemnásteho kola vstupujú Podbrezová a Slovan ako tímy s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelili po 37 gólov, navyše sa postavia proti sebe. O dva menej zaznamenala Žilina (35). Na opačnom póle sú Košice s 36 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa pýšiť nemôžu ani Michalovce (35) či Zlaté Moravce (29). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len osemkrát. Po dvanásť gólov dali Košice a Michalovce.

14:00 - Brankár Vozinha z Trenčína udržal už sedem čistých kont, o jedno menej má na konte trnavský Takáč. Päťkrát sa to podarilo Ludhovi, Belkovi, Popovičovi a Borjanovi.

13:00 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza deväťgólová dvojica Róbert Polievka a Dávid Ďuriš. Nasledujú Strelec, Čavrič a Rymarenko so siedmimi presnými zásahmi. Šesťkrát sa presadili Barseghjan, Assinor i Blahút. Peter Kováčik je so siedmimi asistenciami na čele tejto štatistiky. Polievka prispel k najvyššiemu počtu gólov (9+6).

Výsledky predošlého 16. kola Niké ligy.
Výsledky predošlého 16. kola Niké ligy.Flashscore

12:00 - Kolo číslo šestnásť prinieslo kvalitné individuálne výkony, z ktorých sme pre vás vytvorili ideálnu jedenástku jednotlivcov z Niké ligy. Viac v článku.

11:00 - Slovan Bratislava ukončil sériu desiatich výhier a s Ružomberok iba remizoval, no napriek tomu má štvorbodový náskok pred Žilinou. Tretia Trnava stráca na "šošonov" dva body, štvrtá Podbrezová zaostáva o ďalšie štyri. Nasleduje Dunajská Streda a prvú šestku uzatvára Banská Bystrica. Trenčín je naďalej siedmy, ale jeho náskok pred Ružomberkom je stále pomerne vysoký. Deviata Skalica sa zas nemusí obávať priameho ataku Košíc, ktoré odskočili jedenástym Michalovciam. Tie spoločne so Zlatými Moravcami stále nevyhrali.

10:00 - Pred nami je ďalšie kolo Niké ligy. Opäť vás vítame pri pravidelnom trackeri. Tradične si v ňom počas víkendu budete môcť prečítať najnovšie správy, ktoré hýbu najvyššou slovenskou súťažou. K predošlému kolu sa môžete vrátiť pohľadom cez udalosti.

Tabuľka Niké ligy pred štartom 17. kola.
Tabuľka Niké ligy pred štartom 17. kola.Flashscore