Žilina v dôležitom zápase zdolala Trnavu a upevnila si druhé miesto, na Slovan stráca bod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina v dôležitom zápase zdolala Trnavu a upevnila si druhé miesto, na Slovan stráca bod

Žilina v piatok zaknihovala dôležité tri body.
Žilina v piatok zaknihovala dôležité tri body.TASR
Futbalisti MŠK Žilina vyhrali v predohrávke 17. kola slovenskej Niké ligy na domácom trávniku proti Spartaku Trnava tesne 1:0 a upevnili si druhé miesto v tabuľke. Na Slovan strácajú už len bod, ale ten má sobotné stretnutie v Podbrezovej k dobru.

Žilina - Trnava 1:0

Úvodnú šancu na otvorenie skóre mala Trnava, ale Bukata vo veľkej možnosti hlavičkoval tesne vedľa. Na druhej strane udrel Rusnák, tvrdá strela minula brvno. Keď sa zdalo, že do kabín sa pôjde za nerozhodného stavu, tak rýchlu kontru po krídle zakončil Samuel Gidi, ktorý namieril presne k žrdi. Legionár tak okorenil svoj jubilejný 50. zápas v najvyššej slovenskej súťaži.

Po zmene strán bola domáca Žilina aktívnejšia, no na ďalší zásah márne čakala. Takáč pokryl volej Nemčíka, rovnako aj nebezpečnú strelu Ďuriša a Gidiho zakončenie potrebovalo mieriť o niekoľko centimetrov viac na os. V závere mohol vyrovnať Paur, hlavičkoval do Belka.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Trnava ukončila svoju päťzápasovú sériu výhier v lige a šesťzápasovú šnúru víťazstiev na ihriskách súperov, kde prehrala premiérovo. Navyše prišla o zraneného Daniela a z tretej priečky stráca na druhých "Šošonov" už päť bodov. Žilina porazila Spartak aj druhý raz v aktuánom ročníku, pričom počas toho predošlého neuspela ani raz. 

Prvýkrát od roku 2020 dokázala Žilina poraziť Trnavu dva razy po sebe. Dvakrát sa tešila Trnava a rovnako dva razy sa zrodila remíza. "Bíli Andeli" čakajú na zásah proti tímu trénera Hyneka už 186 minút.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore