Na skvelom ihrisku v Podbrezovej zažil Weiss najlepší zápas. Vybuchli sme, hovorí Oravec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na skvelom ihrisku v Podbrezovej zažil Weiss najlepší zápas. Vybuchli sme, hovorí Oravec

Podbrezová odohrala proti Slovanu veľmi zlý zápas.
Podbrezová odohrala proti Slovanu veľmi zlý zápas.TASR
Pred zápasom v Podbrezovej sa vo veľkom riešilo skvele pripravené ihrisko, ktoré ani náznakom nepripomínalo, že v kalendári svietil deviaty decembrový deň. Po ňom sa hovorí hlavne o šiestich góloch v podaní bratislavského Slovana.

Katastrofálna defenzíva Podbrezovej

Futbalisti z Horehronia po výsledku 0:6 zaznamenali druhú najvyššiu prehru medzi slovenskou elitou. Sami športovo uznali, že to z ich strany bol veľmi slabý výkon a súper dominoval vo všetkých aspektoch: 

"Vzadu sme úplne vybuchli, bránili sme katastrofálne. Výsledok je zaslúžený, pokojne sme mohli dostať desať gólov. Boli sme pripravení, že budú hrať na brejky, ale vôbec sme si to nepokryli, mali sme deň otvorených dverí," priznal obranca Matej Oravec.

Podbrezová - Slovan 0:6

V zadných radoch chýbal Marek Bartoš, ktorý stál pre päť žltých kariet. Podbrezová však okrem neho mala k dispozícii všetkých hráčov. "Bránili sme katastrofálne. Nemali sme prakticky ani šancu, všetko sa to vracalo naspäť. Nezachytili sme úvod zápasu. Slovan vyhral zaslúžene, mal veľa šancí, využil prakticky všetko, čo sme mu ponúkli," nechal sa počuť brankár Richard Ludha.

Skuhravý si to nevie vysvetliť

Síce inkasoval šesť gólov, ale chytil ďalšie tri tutovky. "Začalo sa to valiť a bolo to ťažké zastaviť, majú v ofenzíve veľkú kvalitu, ale aj oni sú len ľudia. My sme robili chyby, kazili veľa lôpt, ako tím sme nehrali dobre a to je fakt," doplnil. Tréner Roman Skuhravý si takýto výkon a výsledok nevedel vysvetliť. Pod jeho vedením zažila Podbrezová najhoršie stretnutie.

"Celý týždeň sme sa pripravovali na zápas, ktorý bol pred nás najdôležitejší v sezóne. Na ihrisku to vyzeralo úplne naopak. Súper nás predčil vo všetkých veciach. Slovan je skúsený tím a hral veľmi koncentrovane. My sme mali v hre veľmi veľa nedostatkov. Výsledok zodpovedá dianiu na ihrisku. Nemám k tomu, čo viac povedať, pretože výsledok a herný prejav sú pre mňa anomália, ktorej nie som teraz schopný porozumieť. Súper nám ukázal, kde je futbal. My sme nemali zbrane na to, aby sme takto silnému Slovanu konkurovali," hodnotil český kouč.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Najlepší duel vonku pod Weissom

Jeho náprotivok Vladimír Weiss neskrýval radosť. Slovan ťahá v lige dvanásťzápasovú sériu bez prehry, v tomto období pritom vyhral jedenásty raz a znova má na čele tabuľky štvorbodový náskok pred Žilinou. Navyše zaznamenal rekordné víťazstvo proti "Železiarom" a zároveň najvyššie od 3. novembra 2018, keď rovnakým výsledkom 6:0 zdolal Michalovce. Naposledy strelil šesť gólov 14. marca 2021 v Trenčíne (6:2).

"Keď vyhráte vonku s takým dobrým súperom a takýmto výsledkom, musíte byť spokojný a šťastný, čo aj som, pretože sme podali koncetrovaní výkon, boli sme disciplinovaní. Hrali sme dobre, malo to hlavu aj pätu, boli sme veľmi nebezpeční. Ukázali sme kvalitu a právom to môžem hodnotiť ako náš najlepší zápas vonku pod mojím vedením. Cez polčas som hráčom povedal, že ak nedostaneme gól, tak im zaplatím večeru," nechal sa počuť Weiss.

Z jeho vyjadrení bolo cítiť, že si výsledok veľmi cení: "Mali sme fantastické nábehy za obranu, domácich sme prakticky nepustili do šance. My kvalitu máme a keď sme koncetrovaní ako teraz, sme najlepším tímom v lige. Zvládli sme to nad moje očakávania. Nečakal som, že budeme hrať až takto dobre," priznal skúsený lodivod.

Aktuálne postavenie v tabuľke.
Aktuálne postavenie v tabuľke.Flashscore

Zarobiť si na pekné Vianoce

Jedným gólom k vysokej výhre prispel aj obranca Lukáš Pauschek: "Výsledok hovorí za všetko. To, čo sme si povedali, sme na ihrisku splnili do bodky. Výsledok je možno krutý pre Podbrezovú, pretože to je kvalitný tím, snaží sa hrať moderný futbal, ale ja som veľmi rád, že sa to skončilo takto. Čakali sme, že budú tlačiť. Na videách bolo vidieť, že vpredu využívali veľa hráčov, tým pádom boli deravejší v defenzíve. Presne to sme sa snažili využiť, čo sa nám aj darilo," hodnotil obranca hostí.

Na úspech z Horehronia chce Slovan nadviazať aj v závere roka 2023, počas ktorého odohrá ešte dve stretnutia. "Ostávame pri zemi, chystáme sa na štvrtok a na nedeľu. S Ľubľanou to bude za odmenu. Hrá sa aj o peniaze, budeme sa koncentrovať na dobrý výkon a aj na to, aby si klub niečo na Vianoce zarobil. Súper tiež nepríde na výlet, očakávam tvrdý boj. V poslednom kole hráme navyše s Dunajskou Stredou, čo bude pre nás rovnako motivačné ako Podbrezová. Musíme tam vyžmýkať hráčov do posledných síl," prezradil Weiss.