Bystričania sú s jeseňou spokojní. Asi najlepší rok v mojej kariére, hovorí Polievka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bystričania sú s jeseňou spokojní. Asi najlepší rok v mojej kariére, hovorí Polievka

Polievka je bystrickým talizmanom.
Polievka je bystrickým talizmanom.TASR
Futbalisti Banskej Bystrice v poslednom jesennom kole vyhrali doma nad druhou Žilinou 3:1 a prezimujú v prvej polovici tabuľky Niké ligy, čo bolo aj ich cieľom. Aktuálne im patrí piata pozícia.

Tím spod Urpína v jesennej časti ťahal najmä desaťgólový Róbert Polievka, ktorý zariadil víťazný zásah i v sobotu proti Žiline, dal totiž druhý gól mužstva, pričom na prvý aj tretí prihrával.

"Dôležité bolo zvládnuť zápas výsledkovo, ale čo ma teší viac je, že to tak bolo aj herne. Rozdali sme si to so Žilinou fair play. Na ihrisku sme ukázali, že vieme vyhrávať dôležité zápasy. Žilina mala veľkú formu. Deväť zápasov neprehrala. Mala motiváciu, chcela jeseň ukončiť výhrou u nás. My sme tiež mali taký cieľ. Som rád, že sa nám to podarilo, lebo bol to pre nás dôležitý duel aj z hľadiska postavenia v tabuľke. Poraziť doma Žilinu je podľa mňa fantastické," neskrýval svoje pocity Polievka.

Kanonier poodhalil aj svoj tajný sen, ktorý sa mu splnil: "Pred zápasom som si to tak vysníval, že by som chcel tento zápas rozhodnúť svojím desiatym gólom v aktuálnej sezóne. Pre mňa to bol asi najlepší rok v mojej futbalovej kariére. Som veľmi rád, že som si ten sen aj splnil. Išli sme do stretnutia s tým, že chceme byť v prvej šestke a veľmi sa tešíme, že sa to nateraz podarilo."

Hodnotenia hráčov.
Hodnotenia hráčov.Flashscore

Banskobystrický kapitán a aktuálny líder streleckej tabuľky mohol streliť desiaty gól ešte za bezgólového stavu, keď ho faulovali v pokutovom území, ale penaltu napokon prekvapivo nekopal. "Pokiaľ ide o pokutový kop, tak v tomto momente ide ego bokom. My sme sa s Martinom Rymarenkom dohodli, že penalty kopať nebudem a chcem, aby ich kopal on. Dovtedy premenil všetky, takže to bolo fér. Prial som Martinovi, aby gól dal, pretože bolo jedno, kto ho dá. Možno to tak malo byť, že som nemal kopať penaltu a dať víťazný gól v závere, to bolo pre mňa asi krajšie."

Rymarenko napokon svoj pokus nepremenil a Žilina dala o pár minút vedúci gól: "Nepremenená penalta ma mrzí, ale opäť sme ukázali, aký sme kolektív. Potiahli sme to jeden za druhého. Na pokutové kopy sme určení viacerí, ale v konečnom dôsledku ide o to, ako sa kto cíti. Ja som sa pýtal Roba Polievku, či chce dať ten desiaty gól v sezóne, ale povedal, že si to mám zobrať, že som naposledy premenil. Takže som išiel, ale bohužiaľ som netrafil bránu. Je to prvá penalta, čo som strieľal vedľa žrde, že som netrafil priestor brány."

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

"Tabuľka je nabitá, naším cieľom je, aby sme vstúpili na jar s ambíciou a šancou zabojovať o účasť v nadstavbe o prvé až šieste miesto. Bude to otvorené. Jesennú časť hodnotíme ako celkom úspešnú, sme v prvej šestke a chlapci majú tendenciu sa ešte zlepšovať. Chceme na jar bojovať s lepšími mužstvami v tabuľke. S Michalom Ščasným, ktorý počas jesene odišiel za lepšou ponukou, sme nejaké veci nastavili, bolo to na dobrých základoch, urobil kvalitnú robotu. My sme na ňu nadviazali," zhodnotil jeseň banskobystrický tréner Mário Auxt.