Duo Žilinčanov do zahraničia? Spartak hľadá útočníka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Duo Žilinčanov do zahraničia? Spartak hľadá útočníka

Žilina vníma záujem o dvoch svojich hráčov.
Žilina vníma záujem o dvoch svojich hráčov.Profimedia
Futbalisti MŠK Žilina sú aj po 6. kole na čele Niké ligy. Post lídra najvyššej súťaže potvrdili v nedeľu cenným víťazstvom 2:0 na ihrisku Spartaka Trnava. Žilinčania si pripísali štvrtý triumf za sebou a na vrchole neúplnej tabuľky majú dvojbodový náskok. Oba tímy čakajú v závere prestupového obdobia zmeny v kádroch.

Mladícky elán MŠK slávil úspech proti Spartaku, ktorý mal v nohách náročný 120-minútový zápas EKL. Rozhodlo sa v druhom polčase, keď domácim ubúdali sily a s tým aj koncentrácia. Tím spod Dubňa skóroval zo štandardky a vzápätí po hrubej chybe stredu trnavskej obrany.

Žilina vyhrala v Trnave po zhruba štyroch rokoch. Gólovo sa pod výsledok podpísali Andrej Stojčevski a Henry Addo. "Pred duelom sme sa v šatni bavili, že sa nám asi nikomu, kto sme teraz v kádri, ešte nepodarilo v Trnave vyhrať. Mali sme motiváciu. Po predošlých stretnutiach, ktoré sme zvládli, sme si verili. Bol to výborný duel, tímový výkon a myslím si, že víťazstvo 2:0 svedčí zápasu," povedal stredopoliar hostí Matúš Rusnák.

Hodnotenia hráčov duelu v Trnave
Hodnotenia hráčov duelu v TrnaveFlashscore

Po súboji sa hovorilo aj o možných pohyboch v kádroch oboch tímov. Spartak sa potrebuje pred účinkovaním v skupinovej fáze EKL posilniť, v Žiline zase vnímajú záujem o svojich hráčov.

"Máme niečo rozrobené, verím, že aspoň jedno-dve mená prinesieme. Nie je ľahké hľadať hráčov v septembri. Ešte sa nám to skomplikovalo s útočníkom, keďže Djuričin vypadol. Každý mesiac máme sedem až osem zápasov, takže stačí, aby nehral dva mesiace a utečie nám 15 duelov. Keď chcete dotiahnuť hráčov, lákadlom je samozrejme Európa. Potrebujeme to teda stihnúť," uviedol tréner Spartaka Michal Gašparík.

Spartak mal záujem aj o návrat Erika Saba. Aktuálne to však nie je. "Volal som s Erikom, bavili sme sa spolu, chce ešte zostať v zahraničí. Má tam oveľa väčšie peniaze, ako mu môžeme ponúknuť v Trnave," dodal Gašparík.

Tréner Jaroslav Hynek potvrdil záujem o dvoch futbalistov svojho tímu. "Pri niektorých hráčoch sa hovorilo o odchode do väčších líg, kde sa však už transferové okno zavrelo. Ešte stále je však priestor na prestupy, takže ešte čakáme. S hráčmi rokujeme o predĺžení zmlúv, oni by ich chceli predĺžiť až po skončení prestupového obdobia. Je teda možné, že ešte k niečomu príde," vravel kouč Žiliny a dodal:

"Sú tam dve mená v hľadáčiku. Nejakú šancu tomu dávam, vždy sa môže niečo stať, keď ešte zostáva jeden deň na pripísanie hráčov na pohárové súpisky." Klub od Strečna takisto priznal, že rieši príchod obrancu.