K našej bráne sa dostali iba raz a dali gól, mrzí Mikoviča neúspech v Ružomberku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

K našej bráne sa dostali iba raz a dali gól, mrzí Mikoviča neúspech v Ružomberku

Trnava si od súpera body neodniesla.
Trnava si od súpera body neodniesla.TASR
Ružomberčania si víťazstvom na domácej pôde v dueli s Trnavou natiahli úspešnú sériu - proti Spartaku neprehrali už ôsmy súboj v rade. Kapitán hostí Martin Mikovič (33) neskrýval sklamanie z výsledku zápasu, vyhovárať sa ale na nič nechcel. Ambícia triumfu tak ostala nenaplnená.

Piatkové otvorenie jarnej časti Niké ligy v Žiline rozhodlo o tom, že Spartak sa v prípade víťazstva mohol posunúť vyššie a dostať sa tak na druhú priečku za vedúci Slovan. V ceste za týmto cieľom mu však stál Ružomberok, ktorý vo vzájomnom strete využil výhodu domáceho ihriska a trnavského oponenta zdolal najtesnejším rozdielom. Poradie na prvých troch pozíciach tabuľky sa teda nezmenilo.

"Bol to zápas ako každý iný s Ružomberkom. Hráme a dostaneme gól z ničoho, z jednej šance. Nášho brankára videli prvýkrát v 24. minúte, ale to sme klasickí my v Ružomberku. Mali sme nejaké pološance, mohli sme lepšie využiť centre, aj keď na takom teréne to bolo ťažké, ale na to sa nevyhovárame. K bráne prišli iba raz, ukázali nám, ako to máme hrať a dali nám gól," uviedol pre novinárov po meraní síl trnavský kapitán Martin Mikovič.

Poznar si premiérový gól vo farbách Trnavy nepripísal.
Poznar si premiérový gól vo farbách Trnavy nepripísal.TASR

Veľký rozdiel zaznamenali zverenci Michala Gašparíka v kvalite trávnika. V pohárovom stretnutí v Košiacich ich čakal ideálny terén, pod Čebraťom to však bolo inak. K tejto problematike sa vyjadril aj Mikovič: "Keď Ružomberčania vyhrávajú, tak im to nahráva. Do sformovanej obrany sa ťažko dá dostať. Na ihrisku v Košiciach sa dalo zakombinovať, ale čím dlhšie sa hralo tu, bolo viac rozbité. Mohol nám vyjsť nákop alebo nejaká štandardka, ale nemali sme súvislý tlak."

Líder aktuálne tretieho celku bol po zápase značne sklamaný. "Cieľom bolo vyhrať. Postavenie v tabuľke aj kvalita kádra, bez znevažovania súpera, tomu velili. Niekedy to nerozhoduje, dnes nechali na ihrisku všetko, dali gól a udržali to. Teraz to máme vo vlastných rukách. Mrzí nás, že sme neskočili na druhé miesto, ale máme doma Dunajskú Stredu, potom Banskú Bystricu a ideme na Slovan. Sme tí, ktorí to môžu uzavrieť,“ dodal skúsený obranca.