Oživený Ružomberok a nie snehová, ale belasá nádielka Podbrezovej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oživený Ružomberok a nie snehová, ale belasá nádielka Podbrezovej

Podbrezová doma proti Slovanu totálne vyhorela.
Podbrezová doma proti Slovanu totálne vyhorela.FB FK Železiarne Podbrezová
V predposlednom jesennom kole najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku sa opäť diali veci. Terény zostali zlé, futbal na niektorých nehrateľný a Trenčín opäť nevyhral. Na druhej strane, jedno svetielko predsa bliklo - Michalovce s ViOn-om stále zostávajú bez trojbodového zápisu, ale pripísali si aspoň bod.

Po 17. kole je jedno isté - jesenným majstrom je bratislavský Slovan so štvorbodovým náskokom pred druhou Žilinou. Tá prekazila trnavskému Spartaku šnúru zápasov bez prehry mimo svoj štadión. Prekvapuje Ružomberok, ktorý neprehral v štyroch kolách po sebe. 

Výsledkový sumár 17. kola Niké ligy.
Výsledkový sumár 17. kola Niké ligy.Flashscore

Góly padli všade až na Žitný ostrov. V hustej hmle sa zdalo, že ani jedno mužstvo nevidí na bránu, keďže na jednu či druhú veľa pokusov nemierilo. Zverenci Iliju Stolicu sa trápia. Môžeme pokojne povedať, že sú v kríze. Keď sa mužstvo uspokojuje s tým, že hrá dobrý futbal, akurát mu nevychádza zakončenie, tak jeden odstrašujúci prípad majú pri Žitave, kde hrali dobrý futbal deväť kôl.

Čo je horšie, ofenzíve trenčianskeho AS nepomohlo ani skoré vylúčenie Barišiča. Osem stretnutí bez víťazstva už nie je náhoda. Naopak, Dunajskostredčania pod Xiscom Muňozom ešte neprehrali. V troch vystúpeniach neinkasovali ani gól. Za to Trenčania dali v ostatných piatich iba jeden. 

Program záverečného jesenného 18. kola.
Program záverečného jesenného 18. kola.Flashscore

O svoju vonkajšiu neporaziteľnosť prišli hráči Michala Gašparíka. Pod Dubňom nestačili na Žilinu. Lodivod hostí síce hovoril po záverečnom hvizde, že to bol podľa neho remízový zápas, ale dve strely na bránu za 90 minút, to je málo. Pri pokojnejšej koncovke mohli "žlto-zelení" dotiahnuť do gólu viacero rýchlych protiútokov. Hynekovci neinkasovali v posledných dvoch vzájomných dueloch od Trnavy a oba vyhrali. 

Na diaľku bojovali o prvé víťazstvo v ročníku znova Michalovce so Zlatými Moravcami. Ani jeden z dvoch menovaných sa troch bodov nedočkal. Zemplínčania si doma delili body so Skalicou. Záhoráci prerušili sériu troch stretnutí, v ktorých ťahali za kratší koniec a strelecky sa nevedeli presadiť. ViOn hostil Košice a rovnako sa zrodil nerozhodný rezultát. Zlatomoravčania bodovali po piatich kolách. 

Tabuľka po 17. kole Niké ligy.
Tabuľka po 17. kole Niké ligy.Flashscore

Oživený Ružomberok pod Smetanom 

Viacero ľudí sa pýtalo, prečo nebolo vedenie Ružomberka s Petrom Tomkom trpezlivejšie. Nebudeme si klamať, úvodné dve vystúpenia trénerovi Ondřejovi Smetanovi nevyšli. Naskočil do rozbehnutého vlaku. Jeho zverenci sa nepresadili proti Žiline a Skalici. Potom prišiel súboj v MOL Aréne a chýbalo pár sekúnd od troch bodov, keďže Barišič vyrovnával v štvrtej nadstavenej minúte. Ani tam to však nebola žiadna herná hitparáda. V každom prípade, dôležitý impulz pre mužstvo, ktoré sa naštartovalo. Na Tehelnom poli neskôr dvakrát viedlo a opäť si odviezlo bod.

Posledné výsledky Ružomberka.
Posledné výsledky Ružomberka.Flashscore

Za ostatný mesiac zvládlo štyri zápolenia dotiahnuť do bodového zisku (2-2-0). Medzitým postúpiť do jarných bojov Slovnaft Cupu cez Pohronie. Čo sa zmenilo? Český šéf lavičky priniesol do tímu organizovanosť a stabilitu. Sebavedomie. Dal dôveru Frühwaldovi, ktorý je v bráne oporou. Vzadu si to kontroluje klubová ikona Ján Maslo. V strede poľa to funguje s Múdrym, ale hlavne Lavrinčíkom a Zsigmundom. Vpredu sa rozstrieľal Chrien, ktorý v dvoch stretnutiach zaznamenal dva presné zásahy. Do ofenzívy má Smetana zaujímavé alternatívy v podobe Boďu, Tučného či Šefčíka, ktorých patrične využíva.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Zo soboty sa pod Čebraťom preložil zápas na nedeľu. Domáci stihli najhoršie miesta na trávniku zapieskovať. V prvom dejstve sa s tým práve oni ťažko vyrovnávali. Bystričania zaslúžene vyhrávali. Po zmene strán prišlo k obratu a zisku dôležitých troch bodov. Proti silnej Dukle, ktorá na pôde súpera prehrala v prebiehajúcom ročníku ešte len druhý súboj. 

Moment kola: Belasá nádielka Podbrezovej

Mal to byť zápas dvoch najofenzívnejších tímov sezóny, pretože oba mali pred týmto kolom na konte zhodne 37 strelených gólov, lenže na ihrisko sa dostalo iba jedno mužstvo. Slovan dominoval v každom ohľade a nebyť Ludhu, domáci dostanú aj viac ako šesť kúskov. Ani tréner Skuhravý si nevedel vysvetliť, čo sa stalo. Defenzíva Podbrezovej prakticky neexistovala. Áno, pre žlté karty chýbal pilier Bartoš, ale na to sa vyhovárať nikto nemôže. Je pravdou, že v tíme "železiarov" sa nikto na nič ani nevyhováral.

Hráči otvorene priznali, že boli horším tímom a mohli dostať aj desať gólov. Najhorší zápas pod súčasným trénerom. Roman Skuhravý si želal zdolať najsilnejší Slovan. Nepodarilo sa. Namiesto toho zaznamenal v sobotu druhú najvyššiu prehru v najvyššej slovenskej súťaži z pohľadu Podbrezovej. Prvá prišla v novembri 2017, rovnako doma, proti AS Trenčín 1:8. Naopak, lodivod Weiss označil túto výhru ako jeho najlepšie stretnutie na lavičke Slovana vonku. "Belasí" majú famóznu formu a ak Skuhravý nazval túto prehru anomáliou, tak rovnakou bola remíza Ružomberka v hlavnom meste spred týždňa. Titul jesenného majstra je v správnych rukách. 

Gól kola: Jakub Švec

Zlaté Moravce stále čakajú na výhru a ani remíza na domácej pôde s Košicami toho veľa nerieši, hlavne keď bod získali aj Michalovce a rozdiel medzi nimi sa nezmenšil. Na katastrofálnom teréne však oko futbalového fanúšika potešila krásna strela Jakuba Šveca, ktorý si zľava naviezol loptu do pokutového územia a vystrelil tak, že lopta sa najskôr vzniesla nahor, aby padla krásne nadol presne do ľavého rohu brány. Kira, ktorý sa do ViOn arény vrátil ako súper, nemohol urobiť absolútne nič. Jednobodový gól je nielen podľa nás najkrajším zásahom 17. kola Niké ligy.